whattafashion.com

Make up “prekrojavanje”

Idealna i simetrična lica bez mane rijetkost su i među najslavnijima. Mnoge su žene nezadovoljne barem nekim detaljem u svom izgledu i ukoliko se ne odluče za estetsku operaciju, nerijetko posežu za make up trikovima.
Znate li se poput njih i njihovih vizažista služiti kistovima u svoju korist? Evo nekih od njih.

Širi i dugi nos suzite upotrebom raznih tonova concealera, najbolje iz seta ( MAC nudi odličnu paletu). Pravilo kaže – svjetliji ton na vrh nosa i dio nosa koji optički želite proširiti a tamne nijanse na dio koji želite suziti ( nosnice npr) i skratiti ( donji, rubni  dio nosa). Na taj način možete korigirati i nepravilan oblik nosa, s grbicom.

Spušteni kapak podignite upotrebom svijetlog sjenila i nanošenjem tamnog sjenila u pregibu kapka. Tamne boje reflektiraju manje svjetla i spušteni kapak “povlače” unatrag.

Tanke, male usne povećajte upotrebom svijetlih tonova ruža ili najbolje samo sjajilom. Ukoliko koristite ruž, obojite usne olovkom nude tona ili nježno puderasto roze i nanesite ruž ravnomjerno kistom po cijeloj površini. Na sredinu  gornje i donje usnice nanesite sjajilo. Kremasta sjajila svijetlog tona “pumpaju” usne a na tržištu su dostupna i sjajila s plump efektom koja nakon nanošenja daju osjećaj peckanja i svojim sastojcima prokrvljuju usnice. Ne iscrtavajte usne olovkama tamnijih nijansi od boje sjajila ili ruža!

Foto: fashionstylebeauty.com, ameliebeaute.com, www.bellazon.com, gala.de

Posted by on Jun 24 . Filed under Kozmetika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010