Kolumne Text by Durica

We like… Stambuk’s handmade


Volim isprobavati nove proizvode, posebno gelove za tuširanje. Znam da sam se jednom prilikom iščuđavala prijateljici u čijoj sam kupaonici našla tri različita gela; objasnila mi je da pri svakom tuširanju koristi drugi te da voli imati izbor. Moram priznati, otad sam je znala često kopirati; egzotični, voćni, blagih mirisa…borili su se za moju naklonost prilikom svakog stupanja pod vodeni mlaz. Činjenica je da nam svaki od mirisa omogućava različit doživljaj, pa, iako kratkotrajan, miris gela za tuširanje može nam uljepšati početak dana ili nas, pak, umiriti i ušuškati pred odlazak na spavanje.

Prilikom kupovine, onaj gel koji bi se našao u mojoj košarici morao je zadovoljiti dva kriterija; primamljiv miris koji bi nagovještavao zamaman olfaktivni doživljaj i, naravno, pristojnu cijenu. Moram priznati, znala sam za postojanje prirodnih sapuna za tuširanje, no nekako su me, na prvi pogled, odbijali svojom previsokom cijenom. Uvijek bi se nekako prostom matematičkom operacijom ispostavilo da u cijenu jedne prirodne pločice bez guranja stanu dva solidna gela za tuširanje, i tako bih se uvijek vratila prvobitnoj opciji.

Dogodilo se, međutim, da sam prije nekoliko mjeseci dobila priliku iskušati baš jedan takav prirodni proizvod, Stambuk’s handmade sapun od lavande. Prije samog korištenja posjetila sam stranicu www.stambuks.com na kojoj sam doznala zanimljive podatke o sastavu i proizvodnji ovog sapuna: ručno su rađeni, bogati prirodnim glicerinom, vitaminima, mineralima i antioksidansima, izrađeni u potpunosti od hladno prešanog, ekstra djevičanskog maslinovog ulja i jedni su od rijetkih na tržištu koji ne sadrže palmino ulje.

Čim sam ga oslobodila pakiranja, zapljusnuo me prodoran miris meni omiljenog ljubičastog cvijeta. Prvo što prilikom nanošenja na kožu možete primijetiti kao razliku u odnosu na klasični gel za tuširanje je nedostatak pjene; kasnije sam, posjetom stranici www.stambuks.com, saznala da maslinov sapun ne proizvodi veliku pjenu na kakvu nas je naviknuo marketing velikih proizvođača, već ugodnu, kremastu pjenu koja više podsjeća na bogati losion ili mlijeko za tijelo, u što sam se i sama uvjerila. Ako baš ne možete bez pjene, dovoljno je poslužiti se spužvicom za kupanje.

Tijekom tuširanja sam bila obavijena mirisnim oblakom, a nakon ispiranja sam osjetila neponovljiv osjećaj čistoće i svježine. Razliku u usporedbi s klasičnim proizvodima sam posebno osjetila nakon pranja lica ovim sapunom; koža je temeljito očišćena i drugačija na dodir. Iako se na prvi pogled ne bi reklo, ovaj sapun traje puno dulje od jednog gela za tuširanje; ako ga odlažete na stalak nakon svake uporabe, trajat će vam i nekoliko mjeseci pa viša cijena u startu u odnosu na gel više ne predstavlja zapreku. Naposljetku, živimo u vremenu u kojem se sve više cijeni ono što je prirodno, kako u prehrani i odjeći, tako i u kozmetici, stoga je prirodni sapun logičan izbor za svakoga od nas koji mari za zdravlje i izgled svoje kože.

Što se mene tiče, definitivno ću , nakon lavande, krenuti u iskušavanje novih Stambuk’s mirisa. Ružmarin ili metvica? Ili, pak, naranča?

Text by Durica

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Interview Text by Durica

Bitemystyle, FunkThePunk & Zoran Aragović!

Uz njegovo se ime na modnoj sceni vežu samo hvalospjevi, a svaka njegova kolekcija izaziva oduševljenje publike i potvrdu kritike.
Kolumne Text by Dunja

My Pick! Hot Business Look!

Check this out! I was surfing the net, trying to find the perfect business outfit for my job interview and