Trendovi

Mix uzoraka za modnu zrelost

https://www.instagram.com/p/Bi_rGWvFtpy/

Nosite li mix uzoraka u svom outfitu i koliko ste hrabri u kombinacijama raznih dimenzija, motiva i boja printeva? Jedan od tzv. risky trendova ponovno je tu, u hladnoj sezoni, a radosno su ga prihvatile svjetski poznate streetstylerice.
Vjerojatno su vam njihove odjevne kombinacije impresivne i pitate se kako uspijevaju izgledati tako dobro u njima, iako su spojile toliko, na prvi pogled nespojivog šarenila.

Donosimo neke bitne savjete, ako se odlučite isprobati ovaj interesantni trend.
Prvo, držite se iste obitelji boja. To znači da smijete spajati različite uzorke, ako  oni imaju barem jednu boju zajedničku, odnosno nijanse uzoraka su iz iste obitelji boja. Sve dok printevi imaju barem tu jednu boju zajedničku, možete se bez straha igrati s kontrastnim bojama drugog uzorka. Miješajte boje, ne uzorke, a ako se one lijepo slažu jedna uz drugu, tim bolje.

Ako ste početnica u ovom načinu kombiniranja, pokušajte s crno-bijelim i zemljanim kontrastima. Kad se malo ohrabrite, zainteresirat će vas i intenzivnije boje, koje spojene u outfit uvijek izgledaju zabavno, vrlo cool i privlače pažnju gdje god se pojavite.
Što se spajanja različitih tekstura tiče, dajte mašti na volju! Pripazite samo da odjeća koju kombinirate ne bude iznošena ili oštećena. Živahni printevi uvijek bolje izgledaju na plemenitijim tkaninama poput svile i brokata.
Neki od tzv. safe spojeva su prugice i leo print, točkice i leo print.  Leopard print se smatra neutral printom u print-mixing svijetu.

Kod miksanja uzoraka, nisu samo bitne zajedničke boje, već i tekstura. Veže li dva ili tri odjevna predmeta  ista vrsta materijala, iste ili slične površine, rezultat će biti bolji.

Usredotočite se na siluetu koju želite postići. Grafičkim uzorcima, prugicama, odgovaraju drugi grafički uzorci, poput sitnih rombova, a kad ih spajate, držite se savjeta “Keep it simple, keep it classic, and let the print-mixing do the talking!”

Najbolji način da usvojite vještinu kombiniranja različitih uzoraka i tekstura je vježba. Promatrajte kako to rade poznate modne blogerice i proučite priložene fotografije.

 

https://www.instagram.com/p/BnWAkHPh01e

 

https://www.instagram.com/p/BnCDwRmBdO1

 

https://www.instagram.com/p/BnMbJ2KBk7x

https://www.instagram.com/p/BngKIH2AJUO

 

https://www.instagram.com/p/BnStNnMlI0T

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Trendovi

Travelling is growing, growing is knowledge!

Ovo je slogan koji u svom marketingu koristi brand Napapijri. Pokrenut  početkom devedesetih, od strane firme Green Sport Monte Bianco
Trendovi

Good mood: Wood, wine, Woolrich

Šuma je toliko divna i smirujuća da mi nije jednom palo na pamet odseliti u nju, barem privremeno. Ako ništa