whattafashion.com

Ples kao strast: Maja Kereš

 

Maja Kereš dolazi iz Rijeke. Počela je plesati još kao djevojčica, međutim nakon nekoliko godina je odustala od te izvanškolske aktivnosti. Ljubav prema plesu ponovno se vratila tek u srednjoj školi kad je sasvim slučajno odlučila ponovno zaplesati i tako postala članicom plesne grupe Flame u Rijeci. Od 2003. pa sve do 2011. redovito trenira i nastupa s Flame-om, osvaja mnogobrojna odličja na različitim europskim i svjetskim natjecanjima.

Kroz cijelo to vrijeme odlazi na radionice i upoznaje se s drugim plesnim stilovima, od kojih hip hop postaje njezina jača točka, što primjećuju i drugi oko nje, te već 2005. postaje i jedna od voditeljica u plesnoj grupi „Flame“. Njezine koreografije osvojile su brojne medalje na državnim i europskim plesnim natjecanjima (ESDU), a od 2008. godine voditeljica je u Ri Studio Centru Ivone Brnelić. Ples postaje njezina duboka strast i nešto čemu se želi posvetiti cijeli život. Iako završava fakultet, ples odabire kao svoj životni poziv.

[vsw id=”F_nx7q5Q8RQ” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Neke od značajnijih nagrada kojima se može pohvaliti su prvo mjesto solo hip hop 2010. na Croatian Open ESDU, drugo mjesto na World Dance Masters u Poreču iste godine te prvo mjesto na 29° Trofeo Internazionale di Danza u Lignanu, Italija. Javljaju joj se mnoge prilike pa postaje plesačica na Severininoj turneji „Zdravo, Marijo“ 2009./2010. i njezina pratnja na mnogobrojnim nastupima, dio hrvatskog projekta „Topstars“ 2010. te jedna od plesača koji su sudjelovali u otvaranju Sveazijskih igara na pijesku 2010. u Omanu. Uz to, može ju se vidjeti i u nekoliko hrvatskih glazbenih spotova (Marko Tolja, Severina, Let 3).

[vsw id=”xeiHX7JAN3k” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Redovito se obrazuje i usavršava svoje znanje i plesno umijeće na brojnim radionicama, konvencijama i plesnim kampovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

8 mjeseci provodi u New Yorku gdje se kao polaznik internacionalnog programa u Broadway Dance Centre-u iskazala kao izuzetan plesač te je, osim što je u programu nagrađena titulom Outstanding student, imala prilike nastupati u nekoliko glazbenih videa, televizijskih emisija, reklama, i naravno na pozornici.

Redovito drži plesne satove u Hrvatskoj i Njemačkoj, predavala je i u Londonu, ali to su tek neke od stepenica koje ju dijele od cilja. San joj je plesati na nekoj svjetskoj turneji, biti osvjetljena svjetlima pozornice, stvarati i inspirirati nove plesne generacije te cijeli život raditi ono što voli.

[vsw id=”92A01gkXmGA” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Posted by on Nov 7 . Filed under Media, Music. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Ples kao strast: Maja Kereš”

  1. Vedran ^_^

    Najbolja i najljepša, jednostavno neponovljiva! 😉

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010