Fashion report Kolumne Text by Đ. Mujadžić

Muška moda Milano: Trendy karirano

Povratak škotskih četverokuta oglašava se kao vladajući trend slijedećeg toplog perioda, što pokazuju kolekcije “Gucci”,”John Richmond” ili “Etro”, predstavljene u Milanu. Frida Giannini je u kući “Gucci” ostvarila odjeću za “vatrenog muškarca, ekscentričnog i sigurnog”! Cijeli program. Od “total looka” nalik Princu od Welesa, sa super slim hlačama koje ništa ne skrivaju, do heklane odjeće,   poput “druge kože”  uočljive i  na kožnim uzorcima.
Silueta je uspravna i puna linija, u tonovima plaže : boje pijeska, drap, krem ili pudera…Fluidnost materijala je značajna : najprije za večeri, što donose posebna uzbuđenja. Za kraj tjedna kreatorica preporučuje veliki kardigan u crno bijelim nijansama, sa pojasom zavezanim na leđima.
Oni što namjeravaju ipak raditi, obući ce zanimljiva karirana odijela : škotska u crno bijeloj tehnici, ili kadrilezne, radi grafičkog rezultata što podsjeca na osamdesete. “Glam rock” nije daleko, upotpunjen crnom pletenom jaknicom ukrašenom nekolicinom zlatnih prošiva. Manje smjeli dečki će radije nositi platinaste upletke.[vsw id=”vevv7eskXnU” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

“Zamislila sam gentlemenski klub, pun aristokrata, rock zvijezda, dandyja, što se vole poigravati tradicijama”- zaključila je Frida Giannini, na internetskoj konferenciji za tisak. Zato manekeni nose velike naočale kožnih okvira jer ističu zavodnički pogled.

Britanac John Richmond je odlučio dodati klasicizmu regee notu, pa je započeo s bojama: valovima žute, narančaste ili crvene što su  ovladale podijem.

Kožne jakne su izvezene cvjetnim motivima ali i geometrijskim, dok su na majicama isprintane regae ikone.

Japanska mitologija je prisutna u Milanu zahvaljujući poznatim životinjama i tradicionalnom tetoviranju reproduciranom na košuljama. Zbog velikih toplina, perfecto je krojen od platna. Zbog slijedecih Olimpijskih igara što se održavaju u Londonu, kameni Union Jack naslikan je na, tamnim, kožnim jaknama. Košulje su jarkih boja, čak jako flash, sexy košuljice od crne kože sa vidljivim otvorima od tila, što otkrivaju tijelo.
“Etro” ove sezone nastupa ležerno. Vlastitu reviju je nazvao “Kraj vode ili nova stvarnost”, pokazavši slamnate šešire velikih oboda i mnoštvo karirane odjeće.
Volumeni su raskošni, platna ležerna a ugođaj savršeno ljetni. Mornari su u kratkim ili bermuda hlačama i poigravaju se bijelim, plavim ili živo narančastim tonovima, jednako kao i bojom lavande, zemlje ili pijeska.
Jakne su nalik na one koje su nekada nosili polaznici koledža i obavezno upotpunjene- indijskim šalovima! Za večer se predlaže “revival 70”, uz “total look” printanih odjevnih predmeta, kojima vladaju roza i naračaste nijanse.
Dolce&Gabbana jako trendy, također su odabrali  karirane modele. Njihove serije košuljica, bermuda, hlača pa saruela su krojene u fluidnim oblicima. Kreatori se poigravaju kombinacijama jeansa i tkanina, radi pachwork efekta, dodaju etničke detalje zahvaljujuci mokasinama koje su posuđene od američkih Indijanaca. Košulje su napola uvučene u hlače ali na leđima se, često, ističe ptičji završetak  nalik repu. Manekeni su šetali i u intimnom rublju, što da ne-ljeto je.
Text by Džana Mujadžić  

[vsw id=”JAie0gK2P00″ source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Fashion report

We like…Hugo Boss Orange Fall 2010

Model kvartet Noot Seear, Boyd Holbrook, Anne Vyalitsyna i Mihaly Sepreny u kampanji Boss Orange Fall 2010! Vesela skupina zaljubljenih
Kolumne Text by Dunja

My Pick! Hot Business Look!

Check this out! I was surfing the net, trying to find the perfect business outfit for my job interview and