Inspiracija Kolumna by Nives

Muškarac po rođenju, asshole po izboru

Mnogi muškarci tvrde: “Sve žene imaju barem jedan krivi čip!” Ako je to i istina, najpopularniji je onaj, radi kojeg muškarcu, koji ih je povrijedio, obmanuo, ignorirao u trenucima slabosti, potrebe, želje i najveće predanosti – opraštaju i daju novu šansu! Mnoge su se tako spotakle, nasjele i udijelile oprost, čak i nekoliko puta pa zažalile. Međutim i muškarci imaju poneki krivi čip i to često ovaj koji stalno ponavlja iste greške, ispituje granice izdržljivosti svoje drage i svaki put kad sagriješi, u ime ljubavi traži oprost.

Vjerujem da nema žene koja zbog takve ljubavi barem jednom u životu nije suzama natopila jastuk, osjećala se ispijenom, zbog nastale situacije ili svog krivog čipa. Nakon što je njen mangup izmijenio sve pokajničke izraze lica, zasuo ju tugaljivim porukama, isprikama i ljubavnim izjavama, poklonima, u namjeri da zamuti prošlost te ponovno poremetio njen mir, opet joj se uvukao pod kožu.

Najgori igrači su međutim oni koji samo nestanu, poput nestašnih dječaka a onda se niotkuda pojave opet, nakon nekoliko sezona, kad ih već izbrišemo iz uma, srca i adresara. S njima zaista ne znamo što ćemo niti što oni točno žele jer koliko god puta ih brišemo, izbjegavamo i ignoriramo, oni uvijek nađu način da nam se ponovno približe i nikad ne daju konkretne odgovore na postavljena pitanja. A mi, žene, opet smo u napasti da suosjećamo, sažalimo se i oprostimo.

Međutim praštajući čip, koji motivira na bezuvjetnu ljubav prema mangupima, stalna opraštanja i povratke, nije namijenjen sažaljenju nad njima i njihovim zaigranim ispadima. Umjesto da prestanete izigravati žrtvu i majku svom dragom, možda da osvijestite da ste samo partnerica koja ima svoju vrijednost i radi sebe, odredite granice ili napustite igru. Neki muškarci zbog svog “krivog čipa” neće emotivno odrasti ma koliko se oko njih trudile i čekale na promjene.

Ne utapajte tugu i bijes u čaši, postoje i drugi načini nošenja sa iskušenjem. Na raspolaganju su razne metode triježnjenja – pod hladnim tušem, osvješćivanja štipanjem i kockicama leda, pljuskanjem obraza a postoji još jedna djelotvornija – prespavati noć jer je jutro pametnije od prethodnog dana.

Ovisno o rasponu raspoloženja za zafrkanciju, uzaludne prepiske i razgovore kao i ponovne traume, dobro ocijenite koji vam potez najbolje odgovara. Iako povrijeđene žene vole kažnjavati svoje (bivše) partnere, vješte igračice savjetuju, ne upuštajte se u igre ako niste spremne, ako nemate volje i živaca, snage i kontrole nad sobom. Najbolje je igrati istim intenzitetom kako vam je servirano jer samo tako doživjet ćete poštovanje, koje uostalom i želite. U protivnom, opet ćete ozlijediti samu sebe.

U suvremenom svijetu, mnogi si muškarci samodopadno laskaju alfa titulom a da nisu proučili odlike najviše rangirane muške vrste na planeti. Koketiranja na društvenim mrežama sa ženama, svaki put s drugom, ignoriranje poruka, poziva ili tek tu i tamo neki ovlaš signal da mare za ženu s kojom su započeli vezu te ogromna količina samodopadnosti, kao znak nemara, tjeraju većinu karakternih žena. Alfa igrači su uvijek fer igrači, jasno postavljaju pravila igre na početku te ih se drže. Poštuju žene i s njima se one osjećaju zaštićenima i sigurnima. Nažalost, rijetki su.

Određenu dozu provokacija i drskosti može primiti i tolerirati svaka žena no kad nedostaci postanu dominantniji od uspjeha, duhovitosti, komunikacijskih vještina kao i od ispunjavanja obećanja, takav se muškarac udaljava od alfa statusa. Može izgledati poput Supermana, Wolverinea, Batmana, Spidermana ili nekog drugog heroja no izgled nije dovoljan kako bi dobio i zadržao najviše mjesto na ljestvici muževnosti.

Društvene mreže su odlična pozicija s koje se može promatrati život prijatelja i partnera na timelineu, u svako doba dana i noći, kao i svaki provod, pa provjerimo zajedno moguće greške, koje su utabanim puteljcima dovele do situacije da vas predmet vaših želja, požude, više ne doživljava kao ranije i zašto nemate uspjeha kod vašeg potencijalnog ženskog “plijena”.

Žene su ovakve, žene su onakve, vole ovo, mrze ono, ide od uha do uha, usta do usta no u moru različitih osobnosti, stilova života, evo nekih zajedničkih stvari svim ženama, sigurnih znakova gdje ste kiksali i kolike su šanse da vam bude oprošteno. Izvor info? Mnoge su prijateljice odlučile sudjelovati u kreiranju ove kolumne.

Za početak, ma koliko knjiga i raznog štiva o ovoj temi imali pročitanih iza sebe, muškarci i žene se ne razlikuju puno u ocjeni kvaliteta; slične, ponekad i iste stvari odbijaju oba spola. Evo na što su žene s karakterom posebno osjetljive: na tajne, nedovršenu komunikaciju ili misao, manjak pažnje, neiskrenost i prevrtljivost, dvosmislenost i licemjerje, pričanje jednog i suprotno djelovanje, zanemarivanje bitnih tema, lošu organizaciju, nepoštivanje dogovora. Po prirodnom zakonu, kao i genetskom zapisu i odgoju, žene uvijek najradije biraju najbolje što im se nudi “na tržištu”. Žene su se međutim uvijek “palile” na mangupe no nakon niza povreda shvate da su pravi mangupi oni koji im nude i daju sve.

U širem opisu žene zamjeraju:

 

– Druženje sa “ženkama” sumnjivog morala i ignoriranje kvalitetnijih žena te drske provokacije, kojima je cilj probuditi žensku ljubomoru i zavist. Možda je nekim muškarcima ova igra zabavna no nažalost zatvara vrata svakom kvalitetnom odnosu. Potencijalni kliconoše te podcjenjivači žena ne ulijevaju povjerenje karakternim ženama niti su na listi njihovih interesa.

– Fotografirate li se pored boca vikendom uvečer, piskarate pijane statuse usred noći, lijepite linkove na primitivne pjesmuljke, budite sigurni da je pametna žena, pregledavajući svoj home page, usput vidjela i vaš status i da će vas ubuduće zaobići, od timelinea pa sve do slučajne kave u slučajnom kafiću. Umnožena pijanstva jasan su signal da nešto s vama nije u redu, u najblažem slučaju da nemate nadzor nad sobom. Također, žene vole pristojnost pa ako si uzmete 48 sati da odgovorite na “Laku noć” umanjujete si šanse da ćete pri idućoj poruci dobiti reply.

– Fotografirate li se u društvu skupine žena u nekom klubu, a k tome jedna do druge omamljena, ne šaljete informaciju da ste zabavni, sexy niti omiljeni već potičete sumnju, kod ozbiljnih, karakternih žena. Oni koji su zaista glavni, zabavljaju se unutar privatnih partyja i toliko su zaokupljeni zabavom da nemaju vremena za sporadična javljanja na Fejsu niti se sjete objaviti koliko je visok faktor zabave, osim ako im radi posla donosi neke PR bodove.

– Karakterne žene vole samozatajne i zagonetne, spretne muškarce, koji s njima znaju, koje uvijek iznova otkrivaju i koji imaju bogatu maštu. Razotkrivanje svakog detalja o sebi, svakog raspoloženja, umanjuje njihov interes za vas i udaljava vas od vašeg “plijena”.

– Jedan od najbržih načina da izgubite ženu iz snova je da završite u pritvoru, ako ne već u dužem zatvoru. Iako neke žene tvrde da ih privlače “bad guys”, većinom ih izbjegavaju za nešto ozbiljnije.

– Ako ste nadomak četrdesetih ili ste već dobro zagazili u njih a još uvijek ste samac ili niste oženjeni, budite sigurni da ste sumnjivi. Možda će se neko vrijeme zabavljati s vama, no karakterna žena neće produbljivati odnos. Presumnjivo je da u vašim godinama još nemate ni ozbiljnu vezu a kamoli obitelj. Da ste barem rastavljeni, u nesretnom braku ili viđate svoje dijete nakon bračnog brodoloma, to bi prije razumjela. Što ste, pobogu, radili čitavo vrijeme? U vašim godinama ne možete se više izvlačiti na neodlučnost, umjetničku narav a ponajmanje na izbirljivost. Tko previše bira, nikad nije zadovoljan a najmanje sobom i svemu prigovara a to nije put ka ostvarenju uspješnog odnosa. Ako je zainteresirana, očekujte ispitivanje i pripremite dobar, opravdan, iskren razlog na što ste trošili svoje vrijeme u proteklom razdoblju.

– Pametne žene se i bez vaše pomoći znaju “calm down-ati” pa ne trebate glumiti njihovog psihijatra i duhovnog vodiča tijekom prepiski.

– Ako ne odgovorite na njihove poruke ili ih namjerno ignorirate, glumeći nedodirljivog, brzo ćete pasti u zaborav snažne i ponosne žene koja živi u skladu sa svojim principima, želi brzu reakciju, brzi um, brze odluke, kvalitetan odnos, fair play i često ima nekoliko otvorenih opcija dok ne dogovorite drugačije.

– Žene imaju izoštreni detektor za valjanost nekog muškog primjerka i žele veze s najboljima i najizdržljivijima. Svi drugi, prebrzo padaju u zaborav.

– Žene padaju na jake muškarce, koji im mogu pružiti sigurnost ali i zabavu a izbjegavaju druge, iako atraktivne, koji su stalno u poziciji “Should I stay or should I go?” te im lako dodjeljuju titulu slabića.

– Uvriježeno mišljenje, kako ženama u dugim vezama ili braku nedostaje zabave te kako ih je jednostavno osvojiti mišićnom masom ili sexy igricama valja razbiti. Iako će neke žene ovdje zapeti, popustiti, žene jakog karaktera koje traže “ukupan paket” neće napraviti ovu grešku. Pored hrpe mišića i golicanja mašte valja ponuditi puno više sadržaja da bi se uspješno nametnulo nekoj koja već ima sve. Uostalom, ne bi li bilo suludo istu grešku ponoviti više puta i pristati na isti scenarij kakav već ima kod kuće a kojim je nezadovoljna?

– Žene ne vole naporne muškarce. Iako vole vašu pažnju, preveliki pritisak koji im namećete, da vam se jave češće, stalna kontrola ili uvjeravanje da znate njihove misli ( a ne pogađate ih) te dijeljenje lekcija, udaljava ih od vas.

– Žene padaju na emocije. U pravu ste ali ima i žena koje padaju samo na “paket”. Jake, karakterne žene, ne vole muškarce koji se igraju osjećajima i slabostima drugih, barem ne dugoročno. Možda ste baš s takvom zaigrali najopasniju igru.

Kažu da je svaki muškarac rođen da bude muškarčina a po izboru postaje asshole. Kažu i da je sve manje pravih žena no “na tržištu” je sve više muških luzera i assholea, kojima ove druge mogu zahvaliti svoj status. Kad jednom za ozbiljno zaradite titulu assholea, u ženskim očima više ne možete biti alfa niti osvojiti “pravu”.

Nives Stepinac Grgurić autorica je velikog broja članaka na fashion & lifestyle stranicama marla-design.com i whattafashion.com, na kojima obrađuje teme vezane uz modu i lifestyle, međuljudske odnose. Kao kolumnistica na portalima glam.hr i portaloko.hr obrađuje također teme iz spomenutih područja. U vezi suradnje i poslovnih ponuda molimo ostvarite kontakt putem obrasca na marla.com.hr

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name