Inspiracija Kolumne

Nikad nemojte žrtvovati svoje zdravlje za modu!

U suradnji s prijateljskim portalom svijet-mode.com donosimo zanimljiv tekst njegove urednice. Je li ljepota zaista vrijedna trpljenja i žrtve? Razmislite.

Moda je ono što moj život čini sretnijim i zanimljivim, ali ja nikad neću žrtvovati svoje zdravlje za to. Žene moraju brinuti  o sebi i svom izgledu, pokušati biti vitke i elegantne. Također moraju razumjeti činjenicu da to ne može svatko učiniti. Za sve one prema kojima priroda nije bila velikodušna, postoji mnogo drugih načina da izgledaju dobro; postoje mnogi stilovi koje možete odabrati, mnoge tehnike za stvaranje vizualne iluzije vaše vitke figure i naravno tu je vaša mašta, koju možete koristiti kako izgledati sasvim jednostavno (ljudi će to voljeti jer tako izražavate sebe).

Zašto vam sad o ovome govorim?  Prije nekoliko minuta sam pročitala članak o tinejdžerici koja je otišla pod nož samo zato da može stati u dizajnerske cipele. Možete li to zamisliti? U potpunosti razumijem medije koji vrše pritisak na mlade djevojke, ali kako one ne shvaćaju da je glupo žrtvovati svoje zdravlje za odjeću, obuću i druge stvari ove vrste?! Ova djevojka je lagala doktoru da trpi ogromnu bol kako bi se isti složili za obavljanje operacije, no zapravo je osjećala bol samo u visokim petama jer su joj noge bile preširoke, a dok je nosila tenisice i niske cipele nije osjećala nikakvu bol.

Svoju odluku opravdala je riječima: „ Znam da je ovo jedini način da se učini nešto u vezi mojih nogu. Morala sam pretjerati radi boli koju trpim, jer su mi noge bile preširoke, a nošenje visokih peta me ubijalo.“

Djevojka je za svoj omiljeni par Jimmy Choo potpetica morala slomiti nogu na četiri mjesta, srezati tetive i ligamente i nositi dva vijka koja su joj bila pričvršćena za kost. Bila je svjesna  činjenice da će i dalje trpjeti bol, ali nije li to previše žrtve za nositi visoke pete?! Sad može nositi visoke cipele na petu, ali noge su se morale operirati odvojeno i bile su natečene cijelo vrijeme kroz dvije godine. U svakom slučaju, ona se osjeća sretno i vjeruje da se ova žrtva isplatila.

No, budimo realni, to je ludost, žena treba voljeti sebe, svoje tijelo, lice, kosu. Jako je dobro ako žena pokušava poboljšati svoj izgled, ali nema opravdanja za ugrožavanje  zdravlja. Odlazak pod nož je posljednja stvar koju trebate napraviti. Stoga  budite pametne, nemojte riskirati svoj život! Volite sebe, takve kakve ste!

Text by Slavica Filipović Radelja

Nastavak na www.svijet-mode.com

[vsw id=”ZXA157F7fQY” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Text by Slavica Filipović Radelja

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Kolumne Text by Dunja

My Pick! Hot Business Look!

Check this out! I was surfing the net, trying to find the perfect business outfit for my job interview and
Kolumne Text by Tomislav

Who? I. About? Tom Ford.

Ni jedan modni promašaj me nije inspirirao na moj novi tekst, u kolumnu, pa čak ni potreba za savjetovanjem što