Kolumne Text by Durica

O Brangelini, bez Br! By Durica!

Stigla Brangelina, a s tom simbiozom i hrpa onih koji su se svojim komentarima svrstali na dvije strane – »za« i »protiv« najpoznatijeg holivudskog para. Da se razumijemo, ja se svrstavam u ovu prvu skupinu. Angie mi je jedna od omiljenih glumica i smatram da je jako talentirana što je i pokazala svojom interpretacijom lika Christine Collins u odličnom filmu Changeling ili manekenke Gie Carangi u istoimenom filmu.

Kontroverzna i pomalo divlja, Angelina Jolie godinama je u središtu zanimanja svih svjetskih medija, pogotovo otkad se spetljala s jednom od najpoželjnijih muškaraca svijeta. Predana je humanitarka i već deset godina Unicefova ambasadorica dobre volje te majka troje biološke i troje usvojene djece. Lijepa je, što bismo rekli, „kao grijeh“, no, začudo, čini se da nije od onih slavnih ljepotica kojima je bitan jedino besprijekoran odraz o ogledalu ili što veći broj naslovnica modnih časopisa. A sad je, kao da joj nije dosta što je talentirana glumica, lijepa kao barbika, neustrašiva kao Chuck Norris i humana kao majka Tereza, postala i redateljica, i to, ni manje ni više, filma čija se radnja događa na našim prostorima.

Zaista, što si dozvoljava ta Angelina? Pa zar nije jasno da uopće nije prirodno lijepa, nego je sva izoperirana, da je poznata njena razvratna prošlost, njene bizarne ljubavne veze i odvratne tetovaže? Zar nije očito da je popularna samo zbog izgleda i da je osrednja glumica? Zar nitko ne shvaća da je tu silnu djecu usvojila samo da bi se naslikavala s njima, a da su njeni posjeti izbjegličkim kampovima u Afganistanu i Siriji samo poza za javnost kojoj se nastoji umiliti? I sad ovaj film o Bosni, zar nije očito da je to učinila samo da zaradi hrpu novaca i da se priča o njoj? Ta i slična pitanja te stotine negativnih komentara od strane onih iz tabora „protiv“pljušte već mjesecima, sve otkako se Angelina uhvatila redateljske palice, a kulminiraju baš ovih dana kada se glumačka diva ukazala na premijerama u Sarajevu i Zagrebu. Nema svrhe polemizirati o opravdanoj ili neopravdanoj popularnosti slavne kćeri glumačkog oca, oskarovca Jona Voighta te majke, prekrasne glumice i redateljice Marcheline Bertrand. Uvijek će biti onih koji će ju obožavati i onih koji će ju kritizirati.Dakako, i jedni i drugi će naći mnoštvo argumenata za svoja stajališta.

Ono što joj neštovatelji zasigurno ne mogu kritizirati, a imajući na umu činjenicu da je Angie jedna od najbolje odjevenih žena svijeta, su prekrasne toalete u kojima se pojavila na premijerama. Onu sarajevsku s potpisom Versacea nadopunila je nakitom koji je uoči premijere dobila na dar od Sarajevo Film Festivala. Riječ je o replikama komada iz Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, koje izrađuje najpoznatiji sarajevski zlatar Sejo Sofić. On je, u dogovoru s Angelininom stilisticom, koja je već ranije razgledala njegov katalog, po mjeri napravio jedan prsten od zlata i gorskog kristala (prema originalu iz 14. stoljeća pronađenom u takozvanom Tvrtkovom grobu), jedan od srebra s pozlatom (repliku bakrenog prstena iz 19. stoljeća) te naušnice iz 14. stoljeća – kakvih još nema u prodaji. Pred zagrebačkom publikom se pojavila u dugačkoj bakrenoj haljini s potpisom J. Mendela u kojoj je očarala sve prisutne.

Foto:

www.mydaily.co.uk

www.google.hr

Gledajući priloge o zagrebačkoj premijeri, posebno su me se dojmila dva komentara naših javnih ličnosti; onaj koji me je razljutio bio je šok i nevjerica naše misice i propale pjevačice Viktorije Rađa koja se sva u čudu zapitala zašto se, o zašto, Angelina, pored svega što ima u životu, zamara snimanjem nekakvog filma o Bosni?! Da, zaista je teško shvatiti zašto bi se netko, lijep poput nje, u životu zamarao ičim drugim što ne spada u domenu kozmetičke torbice. Osmijeh na lice mi je vratila naša svestrana političarka Nevenka Bečić koja je rezolutno ustvrdila da se ne bi mijenjala s Angelinom niti jednu minutu, jer je njen život ionako sadržajniji od glumičinog.

Hm, pogledajte fotografije pa prosudite imaju li ipak kakve sličnosti

I, na kraju, treba li pogledati film? Ako nemate namjeru, pročitajte odličan tekst Adnana Džonlića, dopisnika zeničkog Dnevnog avaza (http://www.index.hr), nakon kojeg ćete se sigurno predomisliti. Pogledajte, pa ga onda iskritizirajte. Ja svakako hoću. Samo pripazite pa ga nemojte i prije gledanja proglasiti najboljim Angelininim filmom, kao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Zaista, čini se da mu se, na neviđeno, jako svidio taj film „U zemlji krvi i mesa“…:)

Angie, dođi nam opet!Ali, drugi put nikako bez muža! 🙂

Text by Durica

[vsw id=”F1kPyuTvj24″ source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]
[vsw id=”8wIOsXrm0Zc” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Interview Text by Durica

Bitemystyle, FunkThePunk & Zoran Aragović!

Uz njegovo se ime na modnoj sceni vežu samo hvalospjevi, a svaka njegova kolekcija izaziva oduševljenje publike i potvrdu kritike.
Kolumne Text by Dunja

My Pick! Hot Business Look!

Check this out! I was surfing the net, trying to find the perfect business outfit for my job interview and