Inspiracija

Obrazovna ustanova (ni)je modna pista

Kako bi se trebala odijevati suvremena nastavnica u školi, asistentica ili profesorica na fakultetu, ovisi o predmetu koji predaje i usmjerenju. Naime, nije isto predavati prirodoslovne predmete i kreativne, materinji ili strani jezik, tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Nema li obrazovna ustanova propisan dresscode, stil odijevanja zaposlenih ostaje osobni izbor, ali ne bi smio narušavati nastavni proces i poticati dosadu.

Nekoliko je stvari svim predavačima zajedničko: veliki brandovi i natpisi branda izazivaju zavist kolegica pa bi ih trebalo izbjegavati ukoliko ne želite biti tema njihovih razgovora, a neudobnoj obući nije mjesto u razredu i predavaoni zbog prirode posla, puno stajanja i kretanja.

Svima je jasno da oskudnoj i provokativnoj odjeći i obući nema mjesta u obrazovnim ustanovama, ali nije poželjno ni nositi monotone komade jer smanjuju razinu koncentracije kod učenika i studenata te šalju informaciju da je predavač nemarna, površna i dosadna osoba s manjkom energije.

Zlatna sredina su udobni odjevni komadi, u prvom redu košulje muške forme – jednobojne ili s prugama, bluze i topovi s rukavima (barem kratkim), puloveri, cardigani, prsluci, ležerni blazeri, hlače i suknje koje prate liniju tijela, ali ne naglašavaju obline, relaxed jeans tamnijih tonova, hlače povišenog struka, udobne mokasine, balerinke, gležnjače ravne pete ili pete do četiri centimetra.

Ljubiteljice trendova ne moraju se odreći niti jednog trenda i mogu ga vrlo uspješno ukomponirati u svoje odjevne kombinacije – dovoljno je dodati trendovski modni dodatak ili jedan odjevni predmet i obuću u trendovskoj boji ili formi. Važno je samo ne pretjerati ni s bojama ni formama, kako outfit ne bi odvlačio pažnju tokom nastave.

Za ovu modnu sezonu, od tih trendova predlažemo ležerna odijela pješčane nijanse, bijele košulje piđama kroja, haljine pastelne nijanse iz gušćeg pletiva i midi duljine, pulovere i haljine s uzorkom pletenica, haljine – košulje, prsluke asimetričnog kopčanja, mokasine s prošivima ili u dvije boje.

Kreativne duše, posebno one koje predaju umjetničku grupu predmeta i rade na umjetničkim smjerovima, svojim outfitima uvijek šalju jaku poruku i imaju više slobode kod kreiranja vlastitog imagea. Od njih se očekuju maštovitost, kreativnost, sklonost eksperimentima, što trebaju prenijeti i na svoje učenike i studente. Poželjne su color blocking kombinacije, npr. pink i zemljana nijansa, ciklama i trava zelena te nakit, torbe i obuća zanimljivih formi.

Foto pinterest

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name