Inspiracija

Paisley – top trend koji ujedinjuje ljubav prema prirodi i dašak mistike

Paisley pristaje uz bazen luksuznog hotela, more, ali i u svaki sređeni vrt-dvorište i vrtnu zabavu. Maxi suknje, topići, haljine, bluze i kupaći kostimi uzorka šarenih, orijentalnih printeva listića i cvijeća, ovog ljeta šarmiraju trendseterice. Upoznajte top trend ljeta 2021!

Ime je dobio po malom tekstilnom gradu na zapadu Škotske, koji je u 19. stoljeću bio središte tkalačke industrije i obilovao šalovima karakterističnog uzorika, koji potječe iz drevnog Babilona. Uzorak uvijenog lišća, poput suze, inspiriran listovima bodhi drveća i datulja, posjeduje mitski šarm jer ga se povezuje s Tisuću i jednom noći. Prepoznatljivi psihodelični uzorak proširio se Indijom u kojoj je dobio još nekoliko zavodljivih detalja.  Sredinom 18. stoljeća donešen je u Francusku kao suvenir iz Egipta i od tada se proširio Europom. Do danas je evoluirao i doživio razne tekstilne izvedbe, dobivši modernije detalje koji mu daju još više šarma.
Ove sezone inspiracija je mnogim dizajnerima, koji ga u ženskim kolekcijama smještaju na lepršave bluze, haljine, hlače palazzo forme i kupaće kostime, retro prizvuka. Paisley uzorak izvrsno kompletiraju nizovi filigranskih lanaca zlatnog tona i ogrlice iz sitnih perlica.

U Etro kolekciji nalazimo zanimljiv spoj paisleya i uzorka orijentalnih sagova

Paisley u Alemais kolekciji

Paisley u Marla kolekciji

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name