Inspiracija

Počinje 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

Selma Bijedić, pobjednica natječaja za mlade dizajnere „Perwoll New Generation 2016“ osmislila je vizual za 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, koji simbolizira „Jedinstvo različitosti“

Ove godine, pobjednica natječaja za mlade dizajnere „Perwoll New Generation 2016“ je mlada dizajnerica Selma Bijedić iz Mostara, koja je osmislila vizual najznačajnijeg modnog događaja u Bosni i Hercegovini, 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo i koji simbolizira „Jedinstvo različitosti“.
Različitost je bogatstvo iz kojeg proizlazi snaga za ljepotu i kreativnost života. Svaki pojedinac je poseban i jedinstven – svi smo različiti ne samo fizički, nego i po svojim znanjima, vještinama, stavovima, osjećanjima i uvjerenjima.

„Kolekcija „Orbis Inferno“ inspirirana je Danteovim krugovima pakla i lepezom različitih likova. U modelima je izražen minimalizam i futuristički pristup dizajnu, kroz koji dominiraju detalji sa upečatljivim geometrijskim oblicima, dinamične i prave linije, kontrast i kombinacije različitih materijala. Orbis Inferno je kolekcija koja sjedinjuje različitosti: prošlost, sadašnjost i budućnost“, izjavila je Selma Bijedić, koja je osmislila styling za oficijelnu kampanju 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo.
Kao zvijezde i zaštitna lica kampanje odabrani su Ines Jovanović, World Top Model BiH 2015. i Mevludin Bijelić, Best Model BiH 2013, modeli modne agencije ABC Models Mgmt International, koja osim u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli, ima svoje predstavništvo u Zagrebu, Beogradu, Podgorici a do kraja ove godine otvara svoj ured i u Beču.
Za make up pobrinula se „Kultura ljepote“, video je uradio Selver Fajković, fotografije potpisuje etablirani modni fotograf Mario Klein, urednik projekta je Sanel Hadžić a produkcija SNL.
37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo prezentirajući kolekcije domaćih i inozemnih modnih dizajnera, povezuje modne dizajnere i sudionike iz zemalja regije te i na taj način putem umjetnosti i mode propagira „jedinstvo različitosti“ i kulturnu suradnju. Kao organizatori ovog najznačajnijeg jedinstvenog modnog događaja u BiH, Udruženje manekena i modnih kreatora BiH i izvršni producent modna agencija Abc Models svake godine podsjećaju, da Bosna i Hercegovina ima izuzetno kreativne i beskrajno inspirirane modne dizajnere, koji iz sezone u sezonu nude nešto novo, posebno, unikatno, jedinstveno i po 37-mi put su ponudili jedinstvo u različitosti.

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name