Fashion report Inspiracija Kolumne Text by Tomislav

PORTANOVA Fashion Incubator report

Završen je još jedan zanimljiv Fashion Incubator, na kojemu je premijerno bilo prikazano pet kolekcija finalista i dvije gostujuće revije. Finalisti su predstavili vrlo zanimljive kolekcije. Jelena Aleksić je ujedno i pobjednica ovogodišnjeg Fashion Incubatora te si je time osigurala vrijednu nagradu u iznosu od 10 000 kuna i nastup na nadolazećem Cro A Porteru, što će joj zasigurno biti ogroman vjetar u leđa u daljnjoj karijeri. Ujedno ona je i jedina od finalista koja je napravila mušku kolekciju.

Vratimo se malo ostalim finalistima. Svi su oni radili ženske kolekcije koje su bile više ili manje zanimljive ali su se svi do jednog u kratkom predstavljanju svojih kolekcija koristili istim ili sličnim riječima. Pa su tako padali klišei poput ”ove kreacije su namijenjene mladim i samouvjerenim ženama”, ”žena se mora osjećati ženstveno u njoj, samosvjesno, sexy” itd. dakle sve ono što smo do sada čuli ne znam koliko puta.

Također nisam mogao ne primjetiti kako je bilo izvanrednim manekenki, s kojima su pojedini dizajneri doista imali sreću što su upravo njih odabrali, ali bilo je i onih koje su najvjerojatnije prvi put stale na pistu i skoro pa ju pretrčale, apsolutno se nije mogla ni vidjeti a ni doživjeti kreacija od silne brzine. Na svu sreću takvih je bilo u manjini.

Nakon finalista svoje kolekcije su predstavili i dobro nam poznati dizajneri Lidija Pihler YUNIKU te Ivan Alduk, na koje nemam ni jedne negativne kritike, sve je bilo odlično, prekrasno prikazano i nosivo.

Fashion Incubator su posjetili i Viktor Drago, Neven Ciganović, Ivan Friščić, Saša Joka, Fani Stipković i mnogi drugi. Potonja je zapravo uletjela pa gotovo na samom kraju, nonšalantno ušetala i sjela.

Sam događaj je bio dosta dobro organiziran, a organizatori su se zaista potrudili oko uređanja piste, dekoracije u samom prostoru, video zida i sl.

Sve u svemu, jedva čekam idući Fashion Incubator.

Text by Tomislav Vlahović

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Fashion report

We like…Hugo Boss Orange Fall 2010

Model kvartet Noot Seear, Boyd Holbrook, Anne Vyalitsyna i Mihaly Sepreny u kampanji Boss Orange Fall 2010! Vesela skupina zaljubljenih
Kolumne Text by Dunja

My Pick! Hot Business Look!

Check this out! I was surfing the net, trying to find the perfect business outfit for my job interview and