Modni dizajneri

Portanova Fashion Incubator u potrazi za novim modnim kreativcima

U pripremi je dvanaesta sezona Portanova Fashion Incubatora, natjecanja za mlade neafirmirane modne umjetnike, koja će se održati 3. studenoga 2012. godine u osječkoj Portanovi.

Stopama sada već afirmiranih dizajnera Juraja Zigmana, Ivana Alduka, Ane Marije Ricov, Lidije Vidaković Yuniku, prošlogodišnje pobjednice Jelene Aleksić te ostalih koji su svoje prve kolekcije prikazali upravo na Fashion Incubatoru ove će godine krenuti pet novih imena koji će biti izabrani na javnom natječaju.

Natječaj je otvoren do 17. rujna 2012. godine. Prijaviti se mogu školovani modni dizajneri i talentirani pojedinci između 19 i 29 godina – samostalni autori ili grupa od dva člana. Kolekcija koja se sastoji od najmanje 10 i najviše 12 modela mora biti nosiva i tematski povezana te kreirana za sezonu jesen-zima, a skice svih modela trebaju biti u boji te sadržavati detaljan opis modela i tkanine. Skice se šalju isključivo u .jpg formatu u dva primjerka na dva CD-a ili USB memoriji. Uz njih je potrebno priložiti kratku biografiju s kontakt telefonom i adresom dizajnera.

Radove je potrebno poslati kao preporučenu pošiljku na adresu:

Udruga Modni Inkubator (za Natječaj), Sv. Roka 74, 31 000 Osijek

Od pristiglih će radova ocjenjivački žiri koji čine renomirani modni stručnjaci napraviti selekciju najboljih koji će biti javno predstavljeni na samom događaju.

 Prijavnica za sudjelovanje nalazi se na web stranici događaja www.fashion-incubator.hr

Posebnost Fashion Incubatora je održavanje svake sezone na drugoj, bilo urbanoj ili povijesnoj lokaciji u Osijeku, krajnje netipičnoj za modne revije. Tako smo primjerice tijekom proteklih sedam godina imali prigodu pogledati mlade dizajnere u autobusnom hangaru, unutar bedema osječke Tvrđe, hali napuštene tvornice namještaja, dvorcu iz 19. stoljeća, putničkoj zgradi Zračne luke Osijek, Sindikalnom domu Tvornice šećera, nekadašnjem kinu „Slavija“, sportskoj dvorani, a posljednja je održana sezona, kao i nadolazeća, smještena u atraktivan prostor Trgovačkog centra Portanova, najvećeg shopping centra u Istočnoj Hrvatskoj.

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Kolumne Models Modna fotografija Modni dizajneri Text by G. R.

D&G Spring/Summer 2011 Campaign

Još jedna Dolce & Gabbana Spring/Summer 2011 kampanja Ovaj put fotograf je Mario Testino Više na Dolce & Gabbana Text
Fashion report Modni dizajneri Trendovi

We like… Gucci pre-fall 2011

Seventies, seventies… Gucci goes 70-ies! Pre-fall 2011 collection is all about rise and peaks of Seventies fashion with a distinctive