Inspiracija

Portret umjetnika: Delbianco Elio

Rođen je 16. Lipnja 1946. u Rovinju. Njegova je životna priča od onih, iznimno bogato istkanih, koje je najblaže rečeno nezahvalno prigodničarski pokušati pretočiti na karticu-dvije teksta. Po završetku grafičke škole u Zagrebu odlazi u Milano, gdje počinje sa svojim umjetničkim radom, stiče brojne nagrade i međunarodna priznanja. Njegovi su radovi vrlo cijenjeni i traženi od brojnih kolekcionara umjetnina iz cijelog svijeta.

Krajem 80’ih se vraća živjeti u Rovinj sa suprugom Elom i kćerkom Francescom. 2010. godine život doživljava drugi preokret, kada gubi vid na jedno oko radi ablacije retine. Međutim niti to ga ne sprečava u nastavku još boljeg izrađivanja slika.

Njegov se umjetnički rad temelji na stalnom istraživanju i uvršavanju u tehnici srednjovjekovnih majstora – jajčanoj temperi. Autor je vrlo širokog opusa djela profinjene grafičke izvedbe, izrazite plastičnosti i vrlo složene psihološke interpretacije motiva.

Izvor foto: Francesca Delbianco Photography

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name