Inspiracija

Predstave: Radio Tesla

Ne propustite jedinstvenu multimedijalnu predstavu “Radio Tesla” autora Filipa Šovagovića, u režiji Maria Kovača i produkciji Kazališta Tvornica lutaka, koja će se održati 1. i 2. veljače u zagrebačkom Tehničkom muzeju u sklopu događanja „Dani Nikole Tesle“, s početkom u 19 sati, odnosno 13 sati.
Robert Ugrina, Sven Jakir i Petra Radin
vode vas kroz život jednog od najpoznatijih znanstvenika ikad.

Pokušajte zamisliti današnji svijet bez električne energije, radija, televizije, interneta, rendgenskih aparata u medicini, daljinskih upravljača, bez raketa i robotskih sondi koje istražuju planete, asteroide, komete u Sunčevom sustavu i dalje… I sama vizualizacija takve slike svijeta nezamisliva je danas, u trenutku vrhunca tehnološke revolucije, hiperprodukcije materijalnog i virtualnog, zagušenosti informacijama, kada sve spomenuto doživljavamo zdravo za gotovo. Koliko se često uopće sjetimo da je za sve gore spomenuto zaslužan genij velikog Nikole Tesle?

Predstava Radio Tesla putuje do samog početka životnog puta Nikole Tesle, u doba kad je započeo otkrivati neotkriveno – doziva ga se kao vječnog dječaka i brani njegovo pravo na inovativnost neograničenu standardima odraslih. Otac izmjenične struje zapravo je malo dijete koje se poigrava energijama, dematerijalizira i materijalizira brodove te propovijeda sunčevu energiju.

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name