Inspiracija

Preminuo modni dizajner Oscar de la Renta

Oscar de la Renta, jedan od vodećih modnih dizajnera u svijetu, rođen u Dominikanskoj republici, 22. srpnja, 1932. godine, preminuo je 20. listopada u svom domu u Connecticutu.

Njegovu smrt potvrdio je član obitelji koji se javio na telefon u njegovom domu no, više detalja nije htio otkrivati. Poznato je da je od početka 2011. godine Oscar je vodio borbu s karcinomom.

Za International Business Times u lipnju prošle godine otkrio je o svojoj borbi s karcinomom.

– Trenutno sam potpuno čist. Jedine stvarnosti u životu su te da se rađate i umirete. Uvijek vjerujemo da ćemo živjeti zauvijek. Smrt nikada ne prihvaćamo. Nakon ovakvih upozorenja naučite cijeniti svaki dan.

Tijekom godina stvaranja stekao je status američke ikone, zahvaljujući svojim kreacijama vjenčanica, večernjih haljina i haljina za crveni tepih. Probio se u sam vrh svjetske mode nakon što je 60-tih godina prošlog stoljeća radio haljine za Jacqueline Kennedy. Rođen je 22. srpnja 1932. u Dominikanskoj republici. Kada je navršio 18 godina otišao je u Španjolsku, na studij slikarstva, na Akademiji San Fernando u Madridu.

Ubrzo je počeo surađivati s vodećim španjolskim modnim kućama, a njegovi su učitelji bili Couturier i Cristóbal Balenciaga. U Parizu je radio za modne kuće Lanvin i Arden, a 1965. počeo je raditi i za Jane Derby. Nakon njezine smrti, preuzeo je marku i počeo stvarati pod svojim imenom. Od 1993. do 2002. Radio je kolekcije za francusku modnu kuću Balmain, a 1977. Lansirao je svoj parfem, OSCAR. Za svoj rad dobio je mnogobrojne nagrade i priznanja.

Izvor: www.seebiz.eu

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name