Inspiracija

Putevima života: Nada

Sjećate li se  prijatelja whattafashion.com, gdina Darka Balaša i njegovog bloga Putevima života? Donosimo njegov novi tekst, o nadi te vas pozivamo da nam se predstavite, ukoliko pišete blog o životu, ljubavi ili nekoj drugoj temi.

Kada odu svi putevima vlastitog života i kada se čini da olovni oblaci tmaste slutnje zaklanjaju svaki sljedeći korak što ga kročimo kroz izazove, koji vrebaju nemirom, iza svake stranputice što nam ju pod umorne noge podmeće strah kulture koja nas je iskovala, okrećemo se svakoj slamci spasa i pokušavamo je zadržati  zgrčenim prstima utrnulim od unutarnje borbe.

Potreban nam je tada spasonosni tekst s nečijim iskustvom u svladavanju zagonetki egzistencije, tražimo izlaz u mudrostima nestalih civilizacija i nekoliko sekundi olakšanja u porukama koje je napisao netko drugi, u drugo vrijeme, u drugim okolnostima i u drugom životu.
Bilo što, bilo kakva poruka nekog drugog, bio on visokocijenjeni mudrac, učitelj, po društvenim normama prihvaćen uspješan čovjek ili  tajnoviti mistik ( što nekim nadnaravnim čulom, nama stranim i čarobnim, otkriva tajne zapisane u skrivenim odajama sudbine) dobro je došla u kupovanju još nekoliko dodatnih trenutaka vremena u prebacivanju odgovornosti za vlastite probleme na nešto vanjsko, nedohvatljivo, nepodložno našem utjecaju.

Bijeg je to od samoga sebe, traženje je to utočišta u varljivim obećanjima svijeta za koje je potrebno uvijek još nešto da bi se čudesnim efektom aladinove svjetiljke ostvarilo, evo, već samo iza još jedne potrage.

Nastavak na putevimazivota.blogspot.com

[vsw id=”P8iKcdh5Ims” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name