Inspiracija Kolumna by Nives

Razbojnice mekog srca

Kažu da nema jakih žena. U pravu su, ali malo morgen! Scherzinger, Beyonce, Lopez, Stone, Belluci, Amal i ostala ekipa samosvjesnih, ostvarenih modernih junakinja, žive u paralelnom svemiru i u najluđoj mašti raznolikih muških osobnosti.

Ako još uvijek mislite da su takvi primjerci ženske vrste potomci Amazonki, produkt moćnih medija ili hollywoodskih celebrity kabineta, morat ću vas povući za nos. Ne dragi moji, evo  ih u susjedstvu.

Idu u obližnji dućan, kupuju grincek na istoj tržnici kao i vi, možda čak listaju i konzumov katalog ili onaj, od Ikee, piju kavu u istom kafiću i kreću se istim ulicama, baš kao i vi. U istom trenutku, kao i vi. Nema ih mnogo ali su zato zapažene i zahvaljujuć svojim snažnim osobnostima, moćnom umu i duboko ukorijenjenim ciljevima, predodređene su za uspjeh. Danas imaju nemarnu punđu, sutra vamp style, kako im se da, odosno, prohtije.

Suprotno mišljenju da su produkt seksualne revolucije, novog feminizmom obojenog doba, ekipa jakih žena nije predvođena hollywoodskim zvijezdama niti osmišljena filmskim scenarijem, nije oblikovana Sex and the city serijalom ni romanima slične trendy tematike; ova ekipa modernih junakinja je živa  i stvarna, njeguje jaku osobnost, u sebi nosi snažne gene preživljavanja svih nedaća koje možete zamisliti. Zadržale su borbeni gen prabake, pokupile očev svjetonazor, majčinu hrabrost i probitačnost ili neki drugi uspješni cocktail predaka, iskusile  život u svim njegovim nivoima i nijansama.

Znate kako ih zovu? Alfa žene. Razbojnice mekog srca. Igračice.

To su one koje si priušte  dan kad ne mare za svoj izgled i njeguju prirodni look jer nisu top ovisnice o tuđem mišljenju, nisu ovisne o najnovijem modelu YSL tekućeg pudera ni o Iphoneu šestici, ne skupljaju grozničavo cent po cent da si priušte Louboutinke, Manolice ili neki drugi “high scream” trend – brand i bez dubokih uzdaha i promišljanja često si ga mogu priuštiti. Kupuju jer im to u tom trenutku sjeda, bez opterećenja  a tako i vole – bez opterećenja.

Hladno gledaju na život onako kako život gleda na njih – često proračunato, planski, smisleno s ponekim euforičnim bljeskovima, vrijednim spomena i bilješki.

Ovaj tip žena priušti si slobodu s vremena na vrijeme jer je najovisniji o radu, moći i uspjehu. Naučili su ih da se sve vrti oko interesa pa se u skladu s naučenim lekcijama drže protokola. Srcem, ambicijama napumpanih karijeristica, koje se često doimaju poput ledenih kraljica, ipak kola topla i nježna krv pa će rado pomoći potrebitima, usamljenim izgubljenim dušama kad ih zamole za pomoć, a ponajviše djeci i voljenom muškarcu koji ima uzvraća ljubav, često potpuno predano, žrtvujući ono najragocjenije – emocije i vrijeme. To čine iz poštovanja i empatije prema svim bićima koja im daruju kvalitetu, jamče plemenitost i dobre namjere ili trpe istu razinu nepravde i boli koje su same pretrpjele.

Ne moraju uvijek biti poslovne žene, modernih junakinja katkad ima i među domaćicama i nezaposlenima, koje su silom prilika ubačene u neželjeni film, no ne zadugo.

A vi, muškarci, što vi činite s njima? U najvećem broju slučajeva, one su vam veliki izazov i nekako iz navike, poigravate se njihovim srcima darujući im laži, loptate se iluzijama i štipate provokacijama, uvredama, igrate igru skrivača, vješto tipkate slatkorječive stihove, šaljete dvosmislene poruke i linkove, prefotošopirane s/m i porno fotografije i gradite nevidljive niti obećanja a najradije od svega odabirete biti prosjek, katkad i ispod njega. Ispitujete njihove granice izdržljivosti, pokušavate igre umom, potpuno nesvjesni da najčešće gubite.

Ništa čudno i ne za osudu, s obzirom da su ove dame već navikle na iznenađenja svih boja i oblika a posebno na neugodni mentalitet, s kojim se svakodnevno susreću i bore. Vole glumiti nezainteresiranost vašom plitkom zabavom, daju vam da se igrate sve dok vam dozvole a uvjereni ste da će vam dozvoljavati unedogled. Pritom ste u velikoj zabludi. Svaka igra ima i svoj završetak a one su doista strpljive, hrabre i spretne igračice, koje lako ocrtavaju granice, podvlače crtu kad im vaš dječji party dosadi i izlaze kao pobjednice.

Upamtite – alfa žene uvijek žele ravnopravne partnere, alfa muškarce, koji uvijek garantiraju fair play i zabavne brain i sexy  igrice ali samo po dogovoru. Iako ponekad i daju šansu drugom tipu muškarca, ako ga zavole, vrlo brzo primjećuju kako za ostale varijante nemaju puno vremena ni volje i ne stavljaju ih na popis svojih prioriteta.

Nives Stepinac Grgurić (pseudonim Nives Stern) autorica je velikog broja članaka na fashion & lifestyle stranicama marla-design.com i whattafashion.com, na kojima obrađuje teme vezane uz modu i lifestyle, međuljudske odnose. Kao kolumnistica na portalu portaloko.hr obrađuje također teme iz spomenutih područja. U vezi suradnje i poslovnih ponuda molimo ostvarite kontakt putem obrasca na marla.com.hr
FB Page: https://www.facebook.com/Nives-Stern-521741814648685/timeline/

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name