Kozmetika

Rebel yell

Posao make up artista nije lagan. Osim što treba znati vladati tehnikama, ovaj umjetnik mora imati bogatu maštu, mirnu ruku ali i veliku ljubav prema svom poslu te mogućnost inspiracije licem i stylingom.
Pred našu dragu suradnicu Maju Banić, stavili smo nimalo lak zadatak. Inspiracija joj je bila crno bijela fotografija s Marla modelom u glavnoj ulozi. Maju je inspirirao rock chic koji i sama privatno obožava.  Evo kako ona vidi Marla modela pod svojim kistovima!

“Ovaj make up look sa prekrasnim stylingom rock & chic sam osmislila na ovaj način: podloga za make up je fina, lagana i prozračna ( poput Nyx) HD Studio up primer.
Zatim biram puder u Beige nijansi. Slijedi matiranje cijele podloge sa mineral matte finishing powderom i make up shadow base, podloga za sjenilo koju smatram vrlo važnom pri nanošenju make upa. Njenom upotrebom dobivate postojanost sjenila, 24-satnu garanciju. Nakon nanošenja podloge upotrebljavam Jumbo eye pencil u kremastom obliku i to bijelu boju koja pojačava intenzitet sjenila, koje se nanosi u prahu tako da se fiksira olovka.

Sjenilo koje biram je  iz Nyx 78 colors u bež nijansi. Sivkasto sjenilo nanosim u obliku smokey eyes tehnike ali  tako da bež nijansa ostane čista. Kist koji pritom koristim je blending kist,  koji mi omogućava blendanje bez greške. Zatim slijedi tuš super fat liner koji omogućava malo deblju liniju tuša, a pri završetku oka biram super fine eyeliner da bih dobila pravi kut oka.

Na donjem kapku treba malo glossy eyelinera tako da dobijem taj rock & chic look, onako malo mastan. Malo žute boje (mat  sjenila) za bolji efekt shootinga i same slike, pogotovo ako ide u crno-bijelo. Tople boje pojačavaju i daju jedan poseban izged crno – bijeloj fotografiji.

Nikako nemojte koristiti sedef ili pearl u ovom look-u! Rockerski lookovi su uvijek mješavina matta i masnog efekta. Maskara koju trebam za ovaj look je ona koja podiže trepavice, poput Pin – up tease Nyx.
Kako pazim na sve detalje važno mi je da su trepavice fino namazane i razdvojene, te da imaju debeli efekt nanosa, koji uistinu izgleda rokerski.

Baš sam se uživila u ovo stvaranje looka; Nives sa svojim kreacijama mi otvara maštu i dozvoljava mi da uđem u svijet koji najbolje poznajem, a to je kreiranje raznih lookova na  licu modela.
U ovom make upu na obraze sam upotrijebila i mat bronzer te obrve lagano iscrtala sa smeđom olovkom i paletom Nyx za obrve.

Nikako ne smiju obrve biti iscrtane intenzivno nego samo lagano treba proći  olovkom po njima. Usne dobivaju boju vina u mat nijansi, tako da se  fino spoji sa make upom na kapcima, koji imaju malo žutog efekta. Savršena kombinacija!

Koristila sam i sjajilo butter gloss no samo po sredini usana a ovaj ruž sam  lagano nanijela i na obraze (samo touch)

Za završni dojam sam upotrijebila long lasting fix-plus, za dugotrajni učinak. Jako mi se svidjelo stvaranje nečega crno bijelog i pobuđivanje moje mašte, a to samo Marla zna sa svojim predivnim kreacijama.”

Do sljedećeg puta Maja Banić,  vaš vjerni Make up artist

[vsw id=”VdphvuyaV_I” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Kolumne Kozmetika Text by Durica

Whatta…Nail!!!

Došle su i počele mahati rukama istovremeno pričajući o umjetnim noktima. Kakvim noktima? Ništa mi nije bilo jasno, a uskoro
Inspiracija Kozmetika

Dependence of…

Kako jednom proizvođaču i iskusnom trgovcu a bome ni ne manje uspješnom marketing djelatniku, poput mene, uzeti novac u dvadesetak