Inspiracija Models

Selma Bijedić iz Mostara je pobjednica “Perwoll New Generation 2016”

Devetnaest mladih dizajnera na pisti 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

Mlada dizajnerica Selma Bijedić iz Visoke škole “Logos” Mostar, pobjednica je jedinstvenog strukovnog natjecanja “Perwoll New Generation 2016” koje se održalo 04.04. u sklopu 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo u Zemaljskom Muzeju.

Žiri je imao težak zadatak da od 19 finalista natječaja za mlade dizajnere “Perwoll New Generation 2016” izabere najbolje kolekcije a sačinjavali su ga: Jelena Joksimović, Ines Kunovac, Emina Husedžinović-Ibrahimović, Marko Feher, Tea Zubović, Kosta Miljković,  Aleksandar Arsenović, Saša Martić i dr.

Po ocjeni žirija, pobjednik i nositelj treće titule „Perwoll New Generation 2016″ je Selma Bijedić iz Visoke škole „Logos“ iz Mostara. Ona je osvojila glavnu nagradu koja iznosi 1000 eura i besplatnu revijalnu prezetaciju  svoje nove kolekcije na 37. NIVEA  BH Fashion Weeku Sarajevo jesen/zima 2016.

Selma se zahvalila članovima žirija, svim prisutnim na dolasku, modnoj agenciji Abc Models Mgmt i NIVEA BH Fashion Week Sarajevo na prepoznatoj kvaliteti.

“Presretna sam zbog pobjede. U ime svih nas mladih neafirmiranih mladih dizajnera zahvaljujem se organizatoru NIVEA BH Fashion Week Sarajevo na odličnoj suradnji i organizaciji te pruženoj prilici da i mi mladi koji smo na početku svoje karijere iskažemo svoj talent, kreativnost, i da se revijalno predstavimo široj publici. Potrudit ću se da opravdam ukazano povjerenje i da se na jesen u sklopu 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo predstavim sa svojom odličnom autorskom kolekcijom” poručuje Selma Bijedić i nastavlja: “Kolekcija koju sam predstavila na “Perwoll New Generation 2016” nosi naziv  ”FURORE” i inspirisana je futurizmom, tehnologijom, sci-fi filmovima i avangardnim stilom. Ženi se dodjeljuje uloga neustrašive moderne ratnice. Fuzijom glamura i futurizma cilj je bio stvoriti milenijsku ženu, naglašavajući njen seksipil i ženstvenost. Cjelokupna kolekcija je monokromatska, modelima je izražen minimalizam i futuristički pristup dizajnu”.

Osim Selme, i druga mlada dizajnerska imena su iste večeri predstavila dobre kolekcije koje pokazuju izuzetnu zrelost novih mladih kreativnih dizajnerskih snaga u BiH.

U konkurenciji studenata ispred Tehničkog fakulteta Bihać odsjek tekstilni dizajn najbolju kolekciju imao je Alen Plančić.

U konkurenciji studenata ispred Tehnološkog fakulteta Banja Luka, odsjek modni dizajn najbolju kolekciju imala je Vedrana Matošević.

U konkurenciji samostalnih mladih dizajnera, stručni žiri odabrao je na trećem mjestu Jelenu Gvozden, drugoplasirani je Mario Vijačkić i prvoplasirana je Slađana Zgonjanin.

Ovih 5 mladih dizajnera stekli su pravo učešća sa samostalnom kolekcijom na 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo jesen/zima 2016.

Modna agencija Abc Models Mgmt i Udruženje manekena i modnih kreatora BiH je u svojih 18 godina postojanja inicijator najvažnijeg modnog događaja NIVEA BH Fashion Week Sarajevo i važna odskočna daska za mnoge neafirmirane mlade, talentirane ljude, kojima je moda životno i poslovno opredjeljenje.

Primarna svrha ovog modnog događaja od samog nastanka je promocija rada mladih dizajnera na modnoj sceni u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu a cilj je očuvanje i razvijanje struke modnog i tekstilnog dizajna u BiH.

 

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Marla Models Modna fotografija

marla-photoblog

marla-photoblog – dnevno/tjedno nove MARLA fotografije
Marla Models Modna fotografija

Yes! We did it!!!

marla-photo.com got a NEW DESIGN ….