Inspiracija

SFW: Treća večer

Treće večeri Serbia Fashion Week-a, moda je prikazana u svom njenom sjaju, ljepoti i kreativnosti. U Kongresnom centru Novosadskog sajma, nizale su se modne revije brojnih dizajnera, a posebni interes publika je pokazala za Mariju Šabić i Boška Jakovljevića.

Marija Šabić je prikazala glamour, decentni sex appeal i eleganciju. Duge, lepršave haljine koje prate liniju ženskog tijela, nizale su se pistom i publiku ostavile bez daha. Ovu reviju, posvećenu jakoj i borbenoj ženi, otvorila je misica, Marija Ćetković.

Boško Jakovljević je predstavio mušku kolekciju u kojoj je kombinirao urbani stil i klasiku. Mogla su se vidjeti muška odijela jarkih boja i zanimljivih dezena. Jakovljević je inspiraciju tražio na putovanjima, a kreacije su nastale tako što je razmišljao o tome šta bi on sam volio nositi. Specijalni gost na reviji bila je pjevačica Tijana Dapčević.

Ruski dizajner Sergej Kromčenkov sa svojim modnim brendom Fabric Fancy i haljinama oštrih kontura i smjelog dizajna ukrašenim ručno rađenim detaljima, potpuno je oduševio publiku. Njegove kreacije su, inače, izložene u galeriji Lafayette u Parizu.

Ljubitelji mode vidjeli su i prezentaciju rada perspektivne dizajnerice Kristine Jezdić, kreacije prvenstveno namijenjene mlađoj generaciji, atraktivnim djevojkama koje smjelo nose provokativne komade koje odišu luksuzom.

Veliki broj stranih medija pratio je spomenute revije. Declan Eytan, urednik talijanskog izdanja časopisa „Vogue“ i Marcellous L. Jones, osnivač „Fashion Insider“ magazina bili su u društvu srpskog kolege Petra Janoševića, urednika magazina „Haarpers Bazar“. Modni blogeri su prisustvovali u velikom broju, a među njima i popularna Zorannah.

Kolekcije su predstavili i Lidija Orza, Marta Miljanić, bosanska dizajnerica Amela Radan i Agnes Szepligeti iz Mađarske.

Trećeg dana jedine lincencirane Nedelje mode bio je održan i Okrugli stol, na kojem je govorio Philip Angelotti na temu kako ostvariti dobar modni brend. Gospodin Angelotti ekspert je na polju menadžmenta i komunikacija u modi, a radio je kao direktor komunikacija modnih kuća kao što su Emanuel Ungaro, Zuhair Murad, Jean-Louis Scherrer.

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name