Kolumne Text by Durica

Slo-je-vi-to


Obožavam Shreka, i općenito, humor u tom crtiću. Posebno mi se u pamćenje urezao jedan duhoviti dijalog njega i simpatičnog mu kompanjona, magarca. Ide ovako:

Shrek: „Ogri su kao luk!“

Magarac: „Smrde?“

Shrek: “Da. NE!!! !

Magarac:“ Tjeraju te na plakanje?“

Shrek: “Ne!!!“

Magarac: „Aha, ostaviš ih na vani na suncu, dobiju smeđu boju i male, bijele dlačice?“

Shrek: „NE!!! Slojevi!!! Luk ima slojeve! Ogri imaju slojeve! Kužiš?!“

Pitate se kakve veze s modom imaju slojeviti Ogri i luk? Pojasnit ću vam. Naime, ovog se verbalnog nadmetanja sjetim svaki put kada čujem riječ „slojevi“. A o slojevima, moram priznati, često razmišljam, pogotovo kad dođu hladniji dani. Budući da živim u brdovitom području i nenormalno sam zimogrozna, to podrazumijeva većinu dana od početka listopada do kraja ožujka. Osim ovih dviju činjenica, tu je i otužna treća koja svjedoči o poprilično hladnjikavom prostoru u kojem radim. I tu na scenu nastupaju slojevi!
Slojevito odijevanje pruža višestruku koristi i zadovoljstvo: spašava vas od dosadne prehlade i pruža vam višestruke mogućnosti kombiniranja odjevnih predmeta bez klasične podjele na zimsku i ljetnu garderobu, a to će reći – pruža vam mogućnost da osvježite i obogatite svoj modni izričaj čineći ga originalnim. Ovaj vid odijevanja je pogodan za sve žene koje razbijaju glavu time što i kako odjenuti i koje žele svoj image učiniti zanimljivijim.

Neizostavni odjevni predmet koji, po mom mišljenju i iskustvu, čini osnovu slojevitog odijevanja je mala, crna…ali ne haljina! Riječ je o maloj, crnoj dolčeviti ili rolki. Vjerujte mi na riječ da ona zaista mora biti malena, bez obzira na to koliko kilograma imate. Primjerice, ako nosite odjeću veličina M ili L kao i ja, preporučljivo je da nabavite dolčevitu veličine XS ili S, zapravo, počastite se i kupite nekoliko crnih komada! Pri kupovini vodite računa o materijalu od kojeg se sastoji; najzahvalnije su dolčevite od viskoze jer se one od pamuka znaju raširiti na rukavima, a to ne izgleda nimalo lijepo.

Ako ste već ponosna vlasnica nekoliko crnih dolčevita, možete kupiti i neke u drugim bojama, no crne su ipak najzahvalnija podloga za kombiniranje. Kad odjenete dolčevitu, započinje igra biranja i kombiniranja majica, košulja, tunika, dugih, poludugih ili kratkih rukava. Posebno zadovoljstvo izvire iz spoznaje da i u pola zime svjetlo dana ponovno mogu ugledati omiljeni dijelovi vaše ljetne garderobe, a samim time proširujete spektar odjevnih predmeta pogodnih za odabir i miksanje svježih i originalnih kombinacija .

Što se tiče ostalih odjevnih predmeta neophodnih za slojevito odijevanje, u prvi bih plan stavila tajice, popularne leggings, ili u mom slučaju, tamnoplave Levi’s jeggings, uske hlače idealne kao podloga za bezbrojne kombinacije. Savršene su za žene koje vole nositi tunike, a posebno dobro djeluju u već opisanim slojevitim kombinacijama dolčevite, tunike kratkih rukava i, na primjer, veste dužine do struka povrh svega.
Također, bitno je da imate kvalitetne gležnjače ili visoke čizme, po mogućnosti, kožne, jer one dodatno podižu svaku takvu kombinaciju. Još kad sve to začinite nekakvom intrigantnom ogrlicom, šalom lii torbicom, nema šanse da prođete nezamijećeno!

Text by Durica

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Interview Text by Durica

Bitemystyle, FunkThePunk & Zoran Aragović!

Uz njegovo se ime na modnoj sceni vežu samo hvalospjevi, a svaka njegova kolekcija izaziva oduševljenje publike i potvrdu kritike.
Kolumne Text by Dunja

My Pick! Hot Business Look!

Check this out! I was surfing the net, trying to find the perfect business outfit for my job interview and