Inspiracija

Spoj ekstravagantnog dizajna i “cruelty free” vizije dolazi iz portugalskih obiteljskih radionica

https://www.instagram.com/p/B3ByAlcnixv

Za ljubiteljice veganske prehrane i veganskog stila života, portugalski label obuće Ballūta na tržište donosi atraktivne, ekstravagantne modele niskih i povišenih gležnjača, izrađenih iz više vrsta materijala.
Osnivačica branda, Catarina Pedroso, dolazi iz obitelji koja se bavila koridom. Porijeklo je jako utjecalo na dizajnericu i to na dva načina: prvo, ona je vegetarijanka, a drugo, od svibnja 2018. za svoj dizajn obuće koristi samo vegansku kožu jer joj je etički aspekt vrlo važan.
Iz tog razloga, obuća koju kreira izrađuje se samo u obiteljskim tvornicama u Sao Joao de Madeiri, u Portugalu, ručno i pod fer uvjetima.

https://www.instagram.com/p/B6L8D6gnzDg

Znak prepoznatljivosti, pored materijala korištenog za izradu su cut out forma i ekstravagantne, skulpturalne pete, što Balluta obuću čini poželjnom, superzabavnom i moćnom da se odupire trendovima. Naziv Balluta dolazi od portugalskog izraza za plod hrasta, jednu od najdugotrajnijih sirovina i za brand je savršeni primjer održivosti.

“Ballūta is the archaic origin of the Portuguese word for oak nut – bolota.” (stoji na njihovoj službenoj stranici).

U nastavku nekoliko modnih inspiracija, kako kombinirati Balluta obuću u svakodnevni styling.

Stilistica i influencerica Claudia Grabowska uklopila je Ballutin Rhizaria model sandala u svakodnevni business look. Zanimljiva cut out forma ove obuće nosiva je u hladnijem periodu godine uz guste čarape.

https://www.instagram.com/p/B23bO5IHhAT

Aurora Delle Rose kombinirala je dvobojni pump model “Kappa” uz midi plisse suknju svijetloplave boje i dugi crni blazer na jednoredno kopčanje.

https://www.instagram.com/p/By0jB0AnXOv

Paz Halabi je mules “Cyano” kombinirala uz crne bermude, bijelu majicu i blazer. Ovaj ležeran, jednostavan look, Balluta svojim neobičnim cut out modelom u dvije boje podiže na stylish razinu.

https://www.instagram.com/p/ByBK2RZoy8G

Osim sandala i pumps, Balluta ima i vrlo zanimljive modele gležnjača i čizama, prepoznatljive cut out forme i skulpturalne pete. Booties “Coralina” izrađene su od veganske kože u dva efekta, PVC free, a pumps “Madrepora” oduševit će sve ljubiteljice crno – bijelih business kombinacija.

https://www.instagram.com/p/B4-uz4XnXaw

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name