Inspiracija Kolumna by Nives

Što se krije iza anđeoskog pogleda i dobroćudnog osmijeha bad guya?

Uzeo ju je na kuhinjskom stolu, prilično grubo, iako se nije bunila a s njega su popadali neki predmeti na pod.

– Tko te poslao, kujo? – nagnuo joj je glavu unatrag, povukavši je za kosu. Nasmijala se, samodopadno.
– Daj se saberi, pa nitko. Zašto?
– Ozbiljno te pitam. Kako si dobra…predobra. Sumnjiva. Samo si se stvorila. Radije mi reci tko te šalje – nije popuštao.
– Ti nisi normalan. Obožavam te. I nitko, nitko me ne šalje. Previše gledaš filmove.Sa strane se sjajila oštrica noža, koji je odbijao pomaknuti se i centimetar. Bio je brži od nje i poklopio ga dlanom.- Zakuni se Bogom da sam ti sve!
– Jesi. Ti si mi sve – rekla je, ni ne znajući s kim se spetljala. I da će to tek otkriti, kroz par mjeseci, s Bogom i(li) bez njega.Pojam bad guya, mnogim se djevojkama i ženama, rado mota po glavicama. Kako i ne bi, bad guy je opasan, zanimljiv, zabavan, često i vrlo, vrlo zgodan. Uz njega se osjećaju zaštićene ali i slatkasto meke i ranjive, ovisne, baš na onaj način, kako i njemu odgovara.No iako se mnoge na njih pale, nisu im dorasle. Za bad guya i sama moraš biti razbojnica. Život uz njih (s njima) nije lak, nije posut zvjezdicama. Iako oni znaju što je ljubav i mogu se dati bez ostatka, to je stalan hod po rubu.Uostalom, kako ono reče bivši partner Greg Angeli, u seriji Power: „Ghost falls and you fall with him“ i njegova supruga, Tasha:„You’re playing with fire, Ghost. You just better make sure we don’t all get burned. ”

Kad shvatiš da je dečko, kojeg si voljela pred osamnaest godina, još uvijek ga voliš i s njim spavaš, glavni šef (njujorškog) podzemlja a ti na strani zakona, pomoćnica državnog tužitelja ili neka druga, slična figura, vjerojatno radiš istu stvar kao Angela, bježiš u toalet, zaključavaš se, sjedaš na školjku i plačeš ko kišna godina. I pitaš se, zašto se baš tebi desila takva ljubav, takva veza?!

Možda to ni ne radiš jer nikad nisi probala nekog bad guya. Ti si ga ne dopuštaš, iako možda o njemu potajno maštaš. Držiš se pitomih tipova, čak dosadnih metroseksualaca, najčešće onih kojima možeš upravljati, kako te volja?

A što ako na njega naletiš a da nisi planirala? Baš tako, kao Angela. Uđeš u IN klub, priđe ti tvoja stara ljubav iz srednjoškolskih ili studentskih dana a da pojma nemaš da je klub njegov, odakle mu i što sve stoji iza toga. Da pojma nemaš da je u braku, godinama, da ima troje djece i da ta veza koju si prihvatila, po svim točkama nije legalna?

Za tebe, naravno, postoji druga priča. Jer ne može ti to reći, nisi ti Tasha, s kojom živi pod istim krovom već petnaest godina. Što ćeš tada? Ne bi bila ni prva ni posljednja.

Dok su još gotovo djevojčice, mlade djevojke, skoro svaka si mašta o bad guyu, gonjena seksualnim porivom, vizijom likova iz filmova. Jurnjave brzim autima, miris opasnosti, ludi provodi noću (po tuđim stanovima, policijskim postajama) sve to uzbuđuje njihova osjetila.

Neke si tu želju i ispune, pa kao djevojke pogužvaju plahte s njima no odrasla, inteligentna žena ne bi tako lako na isto pristala. Ona zna što sve sobom nosi druženje s bad guysima. Zna to i Angela, kad je staru ljubav, Ghosta, srela u njegovom klubu, nakon osamnaest godina, pa istu oživjela, ne znajući da mu noćni klub služi kao paravan. Zna to i Tasha, njegova supruga, koja je s njim skoro petnaest godina, koja ga je upoznala kao balavica i uz njega odrasla. Čak se i konobarica Holly opirala nabacivanju Tommyja ali je radi svoje mlade dobi i ovisnosti o porocima ipak popustila. Pa se zaljubila, naglasivši Angeli, koja sumnja u njenog tipa:

„You dumb bitch. You’re the one sleeping with Ghost. Not me. But be real, who wants to fuck a good guy?”

No žena, u kojoj god ulozi bila, ako je jako zaljubljena i iskreno voli svog bad guya, ne otkriva ništa.

„If she’s in deep enough, we’re not going to get anything. When you really love a guy, you stand by him, no matter what he’s done. If Holly really loves Tommy, she’s not going to say a word.“
Angela [to Mike]

Bad guy zato želi djevojku, ljubavnicu, suprugu koja mu je odana. Koja ostaje s njim i kad stvari pođu krivo, kad zagusti. Ne želi neku s bogatim dosjeima, suviše je uočljiva, on ima dovoljno svojih problema. A svaka dobra cura, ako nema zrnce ludosti u sebi i puno razumijevanja, brzo mu dosadi i postaje naporna. Za njega je zato idealna neka Tasha, dobra žena i bad girl u jednoj, koja čuva leđa njemu i obitelji, spretna s oružjem, da obrani sebe, obitelj i njega, u slučaju potrebe, maksimalno odana, sve dok ju ne razbjesni nekom gadošću, poput one u koju je upetljana druga žena.

Rasna zvjerka, dotjerana dama a gladna dodira i seksa. Neka, koja će se sama nagraditi ali kojoj će moći povjeriti sve svoje bankovne račune a da se jednog dana ne osjeti pokraden, izdan i gladan. Neka, koja zna držati jezik za zubima, koja umjesto njega drži sve pod kontrolom, čak i kad se sve raspada. Koja s njim kuje planove kako izaći iz __________(umetni dio koji misliš da nedostaje).

Možda bi se iznenadili koliko je bad guysa iza anđeoskog pogleda i dobroćudnog osmijeha. Moderni bad guysi nisu samo zgodni tipovi razbojničkih crta lica, koji se bave mutnim poslovima već i računalni genijalci, computer geekovi, koji bez problema dolaze do željenih informacija. Sjetite se samo Nolana iz Revengea. Baš poput njega koji u svom poslu rastura, nadgledaju računala i mobilne uređaje, snimaju vas i nadziru, prate, ako to žele, poklanjaju aute s gps trackom i(li) opremaju dom kamerama. Nekad bad guysi izgledaju poput ludih znanstvenika, kemičara, čiji život djeluje beskrajno dosadno sve dok zbog potrebe ne krenu u avanturu, poput kemijanja ilegalnog sredstva (sjetite se samo Walta, iz Breaking Bada).

Tko su još bad guysi? Vrsni ekonomski stručnjaci koji spretno barataju brojkama i znaju ih okrenuti i u svoju korist.

Ako još uvijek vjerujete da su to samo likovi iz psiholoških drama i maštom obojenih romana i serija, dvaput razmislite. Nisu bad guysi samo likovi s ekrana i sa stranica omiljenih štiva, nisu ni (samo) sitni i krupni lopovi, već i manipulatori, kojih ima i među poznanicima, prijateljima, rođacima, susjedima.

Ne tjera sve bad guyse u njihove avanture divlja narav, oholost, pohlepa već (ponekad) i splet okolnosti, životna potreba.

Moderni bad guysi, baš poput popularnih likova, ipak su unatoč svojoj teškoj naravi, vrlo, vrlo omiljeni među ženama jer im daju lude dane i noći, pune šarenih doživljaja, novaca, uzavrelih osjećaja i divljeg sexa, slično kao u Sliveru, uzimajući sve i dajući svašta. Uglavnom, život pun uzbuđenja ali i stresa i suza.

Slično kao u Devet i pol tjedana, danas ste im boginja, sutra robinja. Ili još bolje, to se mijenja, iz sata u sat jer su prilično nepredvidivog uma. Moderni bad guysi galame za svaku sitnicu, divljeg su temperamenta, oni su ( pomalo) i psihopati, sociopati, posebno ako im je jako stalo do vas. Javljaju se kad ih najmanje očekujete, iako imate stalnog partnera. Stvar se pogoršava ako su jako zaljubljeni i(li) igraju ulogu „drugoga“.

Kad pokušate otići od njih, sve će učiniti da vas zadrže a najmanje što možete dobiti je porcija dernjave, uvreda.

Na svu sreću, moderni bad guysi znaju i zaštiti ženu od praznoglavih divljaka, ako treba i nasred lokala i ulica. I to ne samo svoju partnericu, ako je u opasnosti, učinit će to svaki put kad im proradi empatija. Oni ne trpe da se netko nad ženom, posebno onom koju poštuju i vole, iživljava. Cijelog života nose stigmu „razbojnika“ i zaštitnika, često u duelu sami sa sobom, ali odani najboljim prijateljima. Spretni su sa partnericama a ponekad i partnerima jer njihova mašta nema limita.

U njihovom rječniku stoji „sve ili ništa“ i „u životu moraš probati sve“ a nije im problem niti opasnija seksualna igrica, zbog mazohističko/sadističkih poriva. Naposljetku, upravo oni barataju terminima“ kujo“, „droljo“ i sličnima, poput onog, „dobar dan“. Nije im problem povrijediti vas a onda satima izigravati anđela ni pokušati manipulirati vama. Od bad guya često ćete čuti „očvrsni“, „žene bi trebalo poslati u vojsku, da očvrsnu“, „ja ne trebam mekušca“ stoga bad guy nije za svaku već odabranu, najjaču, najizdržljiviju, najtolerantniju.

Svoju ljubav prema vama često kriju ili vam je daju na kapaljku, iako u sebi izgaraju od želje i osjećaja. Ali teško će vam to priznati, ne zato što vas se plaše nego time drže kontrolu nad sobom i žele održati dominaciju.

A kad ju imaju, imaju i vas, cijelu.

Žene imaju poveći problem, valjda gonjene nekim majčinskim instinktima, da pokušavaju preobratiti bad guya a kad u tome ne uspiju, bjesne od gnjeva. Bad guya se ne može promijeniti, za to treba njegova volja i odluka. No istina je da se može ublažiti njegova temperamentna narav, strpljenjem i vlastitim primjerom samokontrole, jakosti uma. Oni se dive jakim, inteligentnim i sposobnim ženama.

Uostalom, kako ono kaže Tasha, braneći interese obitelji, s idejom da Angelu odvrati od istrage i skrene s traga:
„Keep on fucking her, you have to fuck up her mind“.
Bad guyu je um najbolji alat. Njime manevriraju i postižu što žele, a tako i da postanete njihova marioneta.

Rijetkim ženama polazi za rukom, preobratiti bad guya i izvesti ga na pravi put jer lakše je dobrog dečka preobratiti u lošega, za to ne treba neka velika vještina.

Ako ste na sve navedeno spremna, onda ste prava bad girl, divljakuša i fatalna zavodnica, koja umom i tijelom spretno dolazi do svakog svog cilja.

foto: favim.com

Nives Stepinac Grgurić ( pseudonim Nives Stern) autorica je velikog broja članaka na fashion & lifestyle stranicama marla-design.com i whattafashion.com, na kojima obrađuje teme vezane uz modu i lifestyle, međuljudske odnose. Kao kolumnistica na portalu portaloko.hr obrađuje također teme iz spomenutih područja. U vezi suradnje i poslovnih ponuda molimo ostvarite kontakt putem obrasca na marla.com.hr
Fan page: www.facebook.com/Nives-Stern-521741814648685/timeline/

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name