Inspiracija

Trendovi Jesen 2014: Moda srednjeg sloja

Moda inspirirana “Mekićem”, Srednjom Amerikom, potrošačkim društvom ( kupcima robe široke potrošnje) te uslužnim djelatnostima, poslužili su kao inspiracija kolekcijama predstavljenima na ovosezonskim europskim tjednima mode. Lagerfeld, nadahnut kupnjom u supermarketu, modnu je pozornicu ove sezone smjestio u samo srce Supermarketa, pretvorivši tako Chanelove manekenke u dotjerane shoppingholičarke, u kupovini svakodnevnih prehrambenih artikala i time svoj show približio duhom čak i publici kojoj je Chanel nedostupan. Manekenke se više ne čine kao nedodirljive božice već s nama dijele istu stvarnost prosječnog potrošača.

Da je moda igra, dokazala je i kolekcija Moschino, osmišljena i upakirana u Mc Donalds bojama a unatrag mjesec dana i kolekcija Rag & Bone, koji na tržište plasira komade nadahnute radničkom klasom i srednjim slojem.
Postavlja se pitanje, odakle odjednom toliki interes za radništvo, te samo srce Amerike. Čini se da je modi “prekipjelo” i da odgovor možda leži u problemima današnjice, nestajanju srednjeg sloja i njegove osrednje kupovne moći te nadahnuću problemom nezaposlenosti. Moda, kao jedno od sredstava izražavanja vlastitog unutrašnjeg svijeta ali i doživljaja stvarnosti, svakodnevno, osim što osluškuje bilo javnosti i suosjeća s njom, pokušava obratiti pažnju na probleme te na svoj specifičan umjetnički način zamoliti za rješenja.

foto: fashionista.com

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name