whattafashion.com

Savršeni začin omiljenog “modnog jela”

Volite li mirise začina, ne samo u pasti, nego i na vlastitoj koži i jedva dočekate neki novi mirisni koktel sa sastojcima poput bazilikuma, timijana, kardamoma, za vas su definitivno niche parfemi.

Ove zanimljive i specijalne vrste mirisa teško ćete pronaći u parfumerijama jer se prodaju na samo odabranim mjestima u specijaliziranim radnjama i na internetu. Za njih trebate pripremiti veću svotu novca, ali neće vam biti žao jer su posebni i nezaboravni. Njihove čari znaju cijeniti svi istinski zaljubljenici u parfeme.

Za sve koji vole orijentalne mirise, kreiran je intenzivni koktel Santal Musc by Narciso Rodriguez, koji se sastoji od kardamoma, mošusa i sandalovine, a vrijednost bočice od 100 ml penje se do 1200 kn. Nešto malo manja volumenom i količinom mirisnih kapi, ali slične cijene je Aqua Celestial, svježa poput ljetnog povjetarca, ulovljena u mirisni koktel minta, limete i mošusa. Njen kreator je Maison Francis Kurkdijan, parfimer koji je diplomirao  na prestižnoj parfumskoj školi ISIPCA Versailles, a u dobi od 26 godina kreirao popularni Le Male za Jeana Paula Gaultiera. Kurkdijan je stvorio više od 40 parfema za razne dizajnere, a nakon toga osnovao i svoju vlastitu parfumsku kuću.

Volite li miris lovora, sigurno će vam se svidjeti spoj crnog čaja i lovorovih listova, koji poptisuje Le Labo. Miris je naziva The Noir 29, a 50 ml moguće je nabaviti za cca 1000 kn. Miris ružmarina krije se u bočici Terre d Iris Millera Harrisa, a uz iris i ružmarin, u njemu se krije i bergamot, čineći divan balans.

 

Thé Noir 29 unassembled

A post shared by Fabrice Penot / Edouard Roschi (@lelabofragrances) on

 

Posted by on May 3 . Filed under Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Photo Gallery

Log in | © Copyright - WHATTA FASHION 2010