Interview Text by Durica

U gostima: Ena Friedrich

Bez krpice na sebi, bez dlake na jeziku; spoj erotičnosti i inteligencije nikad nije bio uzbudljiviji! Ona je Playboy zečica i vlasnica fakultetske diplome – predstavljamo zanosnu Enu Friedrich!

Što te privlači u erotskoj fotografiji; zašto si odabrala baš taj vid fotografije?

Erotska fotografija me privlači odavno, prvenstveno me zanimala u teroriji, njezin povijesni razvoj i kategorije, no odnedavno, kako sam dobila priliku raditi kao model, ovaj vid fotografije mi je postao još zanimljiviji u toj novoj ulozi.

Zašto si se odlučila razodjenuti za Playboy?

Prvotno mi se ideja učinila preneobičnom, no nakon par minuta premišljanja me upravo to privuklo. Sama ideja da radim nešto što nisam nikada ni pomislila da bih mogla mi se svidjela. Tako sam odradila par probnih fotografija sa Zvonimirom Kušecom. Nekoliko mjeseci kasnije je dogovoreno snimanje, odradili smo to u tri dana na otoku Pagu, a snimao me Vladimir Imprić.

Kako si se osjećala tijekom prvog fotografiranja bez odjeće na sebi?

Prvo fotografiranje sam radila u studiju, s Brunom Bašićem. Bila sam jako nervozna jer mi je to bilo prvo profesionalno snimanje, no sve je prošlo u redu. Trema je nestala nakon par minuta jer se Bruno iskazao svojom profesionalnošću. Isprva nisam bila potpuno gola, već u donjem rublju, ali sam brzo odbacila nepotrebne krpice.

Kakve su bile reakcije okoline nakon pojavljivanja u Playboyu?

‘Okolina’ je bila oduševljena, inače sam iz Primoštena, i nasuprot negativnim očekivanjima, budući da se ipak radi o maloj sredini, reakcije su bile pohvalne. Od obitelji, rođaka i prijatelja sve same čestitke i riječi hvale. Roditelji su isprva bili jako skeptični i usudila bih se reći preplašeni kakve će reakcije biti, ali kako je izostala svaka javna ‘inkvizicija’, brzo su se pomirili sa činjenicom.

Je li bilo nemoralnih ponuda nakon objavljivanja fotografija?

Bilo ih je i prije, bilo ih je i kasnije, gotovo da nisam ni primjetila razliku. Pokušam ih glatko odbiti, ne ulaziti u raspave jer ne želim da se takvi okome na mene. Ipak velik broj ljudi može doći u kontakt sa mnom, tako da se ni ne čudim previše što se nađe primitivaca. Ipak živimo na našem lijepom, brdovitom Balkanu.

Što sve podrazumijeva titula Playboy zečice u Hrvatskoj?

Ne znam, radila sam erotske fotografije i prije Playboya, ovo je više titula za vlastito zadovoljstvo. Nisam sigurna koliko ta titula zapravo ima vrijednosti u Hrvatskoj, moguće da bi imala više da nam trenutno zemlja nije u tolikoj financijskoj krizi, pa ni poslovi modela nisu plaćeni kao nekada.

Kako ti se svidjela uloga ring djevojke u Hrvatskoj MMA ligi?

Svidjela mi se. Do tada nisam nikako bila na borbama i očekivala sam da će borbe biti dulje, dosadnije, međutim dečki su me oduševili energijom, snagom i brzinom.

Kakav stav imaš prema plastičnim operacijama?

Shvaćam da je to sada pomodno, pojam ženstvenosti i ‘estetike’, međutim ne bih nikom savjetovala da se upusti bez da dobro promisli o tome, nađe odgovarajućeg kirurga, i tek kad je zaista sigurna/an da točno to želi, napravi to. Znam da neki nedostatci mogu biti ispravljeni malenim korekcijama i mogu uvelike utjecati na nečije samopouzdanje, ali nije to baš bezazleno. Ipak se radi o operacijama, uz mnogobrojne mogućnosti komplikacija. Ja sam operirala grudi, ali se ne bih tome nikada podvrgla da se radilo samo o estetskom povećanju grudi.

Završila si studij povijesti umjetnosti; vidiš li se jednog dana kao zaposlenu u struci?

Radim u struci. Pišem elaborat, katalogizaciju i radim na postavu putujućih izložbi za muzej pegli, Od antike do suvremenosti.

Kakvi te muškarci mogu osvojiti i jesi li trenutno zaljubljena?

Samouvjereni, iskreni, muškarci koji znaju što žele. Fizički me privlače visoki, ćelavi uz neizostavnu bradu. Tetovaže su poželjne, kao i godine. Nikada me nisu privlačili mlađahni, nabildani, tatini sinčići. Ne volim biti zaljubljena. Od toga gubim san, tek i razum.

Interview by Durica

[vsw id=”RlN4onB9EuA” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Interview Text by Durica

Bitemystyle, FunkThePunk & Zoran Aragović!

Uz njegovo se ime na modnoj sceni vežu samo hvalospjevi, a svaka njegova kolekcija izaziva oduševljenje publike i potvrdu kritike.
Interview

Interview: Ivana Pilja

Ona je mlada, vrlo talentirana srpska dizajnerica. Iza sebe ima već jednu kolekciju koja je mnoge ostavila bez teksta. Kaže