Interview Kolumne

U gostima: Ivana Denoble

Tko je zapravo Ivana Denoble?

Rođena sam 1977. godine u Splitu. Odrasla sam u Korčuli gdje danas živim i radim. Po zanimanju sam odjevni tehničar. Otkad znam za sebe uvijek sam nešto krojila, šivala, izrađivala i na taj način izražavala svoju kreativnost. Nekako se dogodila ljubav prema nakitu, krenulo je kao hobi i preraslo u posao koji me neizmjerno usrećuje. Već sedam godina izrađujem nakit koji prodajem u svojoj galeriji u gradu Korčuli.

 

 

Izgradila si uspješan brend i nazvala ga MANINA. Odakle to ime i što ono zapravo predstavlja?

Smišljajući ime za svoju galeriju tražila sam neku poveznicu s Korčulom i nakitom. Našla sam je upravo u Manini, starom korčulanskom nazivu za narukvicu. Osim što mi se jako svidjela sama riječ, nadam se da je na neki način spašena od zaborava i oživjela uspomene naših baka.

 

Odakle crpiš inspiraciju za svoje kolekcije?

Inspiraciju crpim iz svega oko sebe, a onda to nešto izađe iz mene. Ponekad zapisujem na papir, ali češće krenem odmah izrađivati i pritom jedva čekam vidjeti jesam li uspjela realizirati ideju.

Gdje se vidiš za par godina?

Otprilike se vidim na istom mjestu, na kojem se i dalje bavim poslom koji me u potpunosti ispunjava.

Kakvo je tvoje stajalište o hrvatskoj modnoj sceni gdje si i sam sudionik?

Hrvatska modna scena su mladi talentirani dizajneri koji su se uspjeli izdvojiti svojim radom. Svi oni zajedno čine hrvatski proizvod koji je sve prepoznatljiviji i počinje konkurirati svjetskim brendovima.

Što misliš o svojim kolegama?

Volim pratiti što drugi rade. Oduševljava me kad vidim nešto neobično, drugačije od već viđenog. Cijenim svakog tko svojim radom i trudom dođe do zasluženog uspjeha .

 

Koliko je zapravo teško uspjeti u poslu kojim se baviš?

Sve se čini lakše kad voliš posao kojim se baviš. Ja ga većim dijelom doživljavam kao igru, zabavljam se i pritom zarađujem. Ipak nije uvijek lako, jer uz svaki samostalan posao dolazi puno obaveza i odricanja. Najvažnije je naoružati se strpljenjem, vjerom u sebe i korak po korak dolazi se do uspjeha.

Što nam pripremaš za nadolazeću sezonu KI2012?

Mogu samo reći da će kolekcija koju pripremam biti u veselim bojama, prava ljetna.

Koje materijale koristiš u izradi svojeg nakita?

Materijali koje najčešće koristim su razno poludrago kamenje, koralj, srebro i posebno drag aluminij koji je pravo otkriće. Prva kolekcija nakita od aluminija bila je napravljena od dijelova starih frižidera i bojlera nađenih na otpadu.

 

S kojom bi osobom voljela surađivati?

Nisam razmišljala o tome, ali vjerujem da će se ta suradnja dogoditi spontano, kao i sve do sada.

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Interview Text by Durica

Bitemystyle, FunkThePunk & Zoran Aragović!

Uz njegovo se ime na modnoj sceni vežu samo hvalospjevi, a svaka njegova kolekcija izaziva oduševljenje publike i potvrdu kritike.
Interview

Interview: Ivana Pilja

Ona je mlada, vrlo talentirana srpska dizajnerica. Iza sebe ima već jednu kolekciju koja je mnoge ostavila bez teksta. Kaže