Interview Kolumne Text by Durica

U gostima: Tina Vukov

Mlada pjevačica Tina Vukov ima tek 23 godine, no već je odavno poznata i priznata na hrvatskoj glazbenoj sceni. Talentirana je Riječanka prekrasnog i osebujnog glasa ujedno i ponosna vlasnica dvaju Porina; za novog izvođača godine i za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Prije nekoliko je dana predstavila svoj novi singl „Njemu“ koji je ujedno i najava novog albuma, koji će, sigurni smo, biti jednako uspješan kao i debitantski „Tuga dolazi kasnije“.

Od koga si naslijedila glazbeni talent?

Cijela obitelj mi je muzikalna. Djed je imao sjajan glas, tata svira gitaru, Vicu ne treba ni spominjati…rođena sam s glazbom oko sebe.

Završila si glazbenu školu; smatraš li da je formalno glazbeno obrazovanje dobra odskočna daska za pjevačku karijeru?

Ne. Glazbeno obrazovanje pomaže u komunikaciji s drugim glazbenicima, međutim, nema veze s talentom ili s drugim kvalitetama potrebnim za probitak na scenu.

Kako si se osjećala kad si kao devetnaestogodišnjakinja osvojila čak dvije nagrade Porin?

Imala sam 18 i bila sam, naravno, presretna. Od početka karijere maštala sam o Porinu, ali 6 nominacija i 2 nagrade nadmašila su moja očekivanja.

Tko su ti glazbeni uzori?

Maria Callas mi je najveći uzor, nikad nisam čula pjevačicu s toliko muzikalnosti i genijalnosti u sebi. Od današnjih glazbenika najradije bih otišla na koncert Shirley Bassey.

Kako je došlo do tvoje suradnje s obitelji Dedić?

Jednom prilikom je Matija Dedić čuo moje demo snimke preko Tončija Grabušića, inače vrsnog bubnjara iz Rijeke. Nedugo nakon toga, Matija me pozvao da budem gošća na njegovom nastupu u legendarnom BP Clubu, gdje sam imala čast i priliku pjevati s tek navršenih 14 godina. Posebno mi je drago da sam tada upoznala i gospodina Boška Petrovića. Kasnije je, na prijedlog Roberta Funčića, autora većine mojih pjesama, došlo do suradnje i s gospodinom Arsenom Dedićem na njegovoj pjesmi „Vraćam se“. Arsen Dedić je kasnije za mene napisao predivnu pjesmu „Ja tek učim“, koju sam otpjevala na Šibenskoj šansoni. Bila sam mu gošća i na nekoliko koncerata. Vrlo cijenim obitelj Dedić.

U svom prvom nastupu na Dori izvela si pjesmu „Tuga dolazi kasnije“. Kako komentiraš činjenicu da je ta pjesma, unatoč tome što nije pobijedila, postala evergreenom?

Pjesma ne samo da nije pobijedila, nego je nezapaženo ispala u polufinalu. Izrazito sam ponosna i sretna jer smatram da je “Tuga” zaslužila biti evergreenom. Kvalitetnije i teže pjesme obično nisu na prvo slušanje pa je tako i “Tugi” trebalo vremena da je ljudi prepoznaju.

Nekoliko si se puta predstavila na Dori; obzirom da nikako ne uspijevamo na Eurosongu, kako procjenjuješ kvalitetu pjesmama koje se izvode na tom natjecanju?

Pjesme na Eurosongu su smiješne kvalitete, iako se tu i tamo potrefi neki pamtljivi hit koji i ja onda volim poslušati iz zabave. Inače, već godinama tamo nisam čula zanimljivu i kvalitetnu pjesmu.

Planiraš li ponovni nastup na Dori?

Gotovo sam sigurna da na Doru više ne idem.

Tko je zadužen za tvoj styling prilikom nastupa?

Uglavnom ja, u kombinaciji s roditeljima, ali u zadnje vrijeme, za važnije nastupe, surađujem sa Zigmanom. Obožavam njegove kreacije.

Kako bi opisala svoj stil odijevanja? U čemu te se najčešće može vidjeti?

Crno, usko, pomalo rokerski. Obožavam visoke čizme na visoku petu i kožne jakne.

Koji su ti omiljeni kozmetički proizvodi?

Nisam se dovoljno bavila kozmetikom da bih mogla detektirati razlike u brandovima i izabrati najdraže. Znam se našminkati i to je to.

Vratimo se glazbi; što nam možeš reći o svom novom albumu?

Nemam još dovoljno materijala, želim ići u komercijalnijem, ali svejedno kvalitetnom smjeru. Mislim da je novi singl “Njemu” dobar predstavnik stila za album.

U svom novom singlu udružila si snage s Fredom Cooperom iz američke grupe Boyz II Men s kojim si snimila pjesmu „Njemu“. Kako je došlo do ovog dueta?

Dionicu koju priča Fred, na demo snimkama pričala sam ja u zezanciji. Lei Deklevi, autorici pjesme, to se svidjelo te smo zaključili kako ne bi bilo loše u tom dijelu angažirati neki sugestivni muški vokal. Igrom slučaja, Fred je u to vrijeme bio u Hrvatskoj u posjeti kod svog prijatelja, producenta Mire Vidovića. Lea ga je kontaktirala, Fredu se ideja svidjela i ostvarili smo suradnju.

Kakve su prve reakcije nakon predstavljanja pjesme na Otvorenom radiju?

Odlične, zadovoljna sam. Mnogi prijatelji su mi rekli da im se pjesma sviđa. Imam vjere u tu pjesmu jer nakon 5 godina pauze radim i spot pa se nadam da će pjesma zaživjeti.

Studentica si Filozofskog fakulteta; što će prevagnuti u tvojoj budućnosti – ljubav prema glazbi ili prema engleskom jeziku?

Nisam još sigurna. Voljela bih jednog dana predavati na fakultetu i paralelno se baviti glazbom. No, vidjet ćemo, vjerojatno će jedno prevagnuti.

Interview by Durica

[vsw id=”iXK0kCFeECI” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Interview Text by Durica

Bitemystyle, FunkThePunk & Zoran Aragović!

Uz njegovo se ime na modnoj sceni vežu samo hvalospjevi, a svaka njegova kolekcija izaziva oduševljenje publike i potvrdu kritike.
Interview

Interview: Ivana Pilja

Ona je mlada, vrlo talentirana srpska dizajnerica. Iza sebe ima već jednu kolekciju koja je mnoge ostavila bez teksta. Kaže