Inspiracija

Vasilije Kovačev i Boško Jakovljević oduševili Grke

Na najznačajnijem Fashion Weeku Grčke, Athens Xclusive Designers Week – AXDW,  krajem prošlog mjeseca srpski dizajneri Boško Jakovljević i Vasilije Kovačev  imali su najzapaženije revije, popraćene gromoglasnim aplauzima. Posredstvom Serbia Fashion Weeka i zahvaljujući saradnji koju su uspostavile ova dva Fashion Weeka, dizajneri su tako stekli priliku, ne samo prikaza nove kolekcije, nego i da stvore nove poslovne kontakte.

Povodom  početka suradnje sa Tjednom mode u Ateni, predsjednica Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Weeka, Svetlana Horvat izjavila je:

– Jako sam zadovoljna početkom saradnje između naše dve Nedelje mode, jer je ovo prvi put da se naši modni dizajneri predstavljaju tamo. Oba dizajnera su odlično prihvaćena, napravili su potpunu pometnju među novinarima, a publika je bila oduševljena. Međutim ono što je najbitnije od svega, je da dizajnerima već pristižu nove poslovne ponude, što me čini veoma srećnom.

Pored uspješne karijere koju je kao dizajner izgradio u Srbiji, Boško Jakovljević se, posredstvom Serbia Fashion Weeka, predstavio i inozemnoj publici i to uz novu kolekciju „Dekadence“. „Dekadence“ obiluje zanimljivim detaljima od čijih modela su možda i najupečatljiviji oni od papira! Naime, radi se o balončićima koji se koriste za dijaloge u stripovima, na kojima su bili ispisani poznati grčki izrazi, poput “moro mou”, “ti kaneis”, “ola kala” i slični, što je izazvalo oduševljene Grka prisutnih na Boškovoj reviji.

 Boško kaže da je ova kolekcija predstavljala veliki izazov za njega:

– Utisci iz Atine su neopisivi. I publika i kritičari bili su oduševljeni, a mediji su sjajno ispratili reviju na kojoj se pojavilo i mnogo poznatih ličnosti iz njihovog javnog života. Dobio sam nekoliko poslovnih ponuda koje uključuju saradnju sa buticima, kao i poziv da i sledeće godine nastupim na Atinskoj nedelji mode. Novom kolekcijom sam želeo da predstavim modu na malo drugačiji način, da naglasim kako ona ne sme da nam bude opterećenje, već zabava. Smatram da treba da je nosimo onako kako se to nama sviđa, a ne da robujemo razmišljanju šta će ko da nam kaže.

Modni sladokusci su tokom Athens Xclusive Designers Weeka uživali i u novoj kolekciji sjajnog Vasilija Kovačeva. Miljenik srpske modne scene ubrzo je postao i miljenik Grka koji su ovacijama ispratili njegovu reviju.

 – U Atini nas je dočekalo i ispratilo sunce, ali to nije bio slučaj i dva dana između, dok su trajale naše revije. Valjda je trebalo da zasijamo mi, što smo svakako i uradili. Vratili smo se puni utisaka. Pored oduševljenja stranih novinara i publike, opušteni i nasmejani domaćini bili su takođe razlog da takvi budemo i mi – zadovoljni i nasmejani. – izjavio je Vasilije.

Već od 9. studenog očekuje nas početak Serbia Fashion Weeka, čiji će glavni program biti smješten u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma i tokom koje ćemo imati priliku vidjeti nove modele za sezonu Jesen/Zima koje nam donose preko 70 dizajnera iz Srbije, regije i Europe. Od 9. do 16. studenog, održavat će se i edukativne konferencije, show roomovi i mnoge druge aktivnosti.

Ulaznice za Serbia Fashion Week mogu se nabaviti na prodajnim mestima Gigs Tixa ili putem stranice www.gigstix.com.

Detaljnije informacije na www.serbiafashionweek.com ili www.facebook.com/serbiafashionweek .

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name