Inspiracija

Veliki uspjeh srpskog slikara Vojislava Radovanovića u Parizu

Izložba djela suvremenih likovnih umjetnika pod nazivom „Blago za budućnost“ otvorena je u utorak 17. svibnja u predstavništvu UNESCO-a u Parizu. Selektori i kustosi ove izložbe okupili su umjetnike iz cijelog svijeta čiji su radovi i umetnički koncepti odgovarali misiji Organizacije ujedinjenih naroda koja se bavi obrazovanjem, znanošću i kulturom.
Među 36 umjetnika iz 18 zemalja, sa 4 kontinenta koji su predstavili svoje umjetničke radove, našao se i srpski slikar Vojislav Radovanović čiji je crtež „Izdanci“ odabran da bude zaštitni znak cijele izložbe! Njegov crtež je prikazan na službenom plakatu koji prati ovu manifestaciju a  Radovanović se na izložbi predstavio sa još dva rada.

 

– Velika mi je čast da se moji radovi izlažu u tako značajnoj svetskoj instituciji kao što je UNESCO, ali mi je još draže kada vidim da je moj crtež zvanični simbol cele izložbe. Po mom saznanju ovo je prvi put da neki umetnik iz Srbije izlaže u ovoj prelepoj zgradi. Ambijentalna instalacija „Teorija jedinstva“ koju sam prošle godine izložio u Bali-begovoj džamiji u Nišu (Salon 77) svakako je bila razlog za poziv koji sam dobio od organizatorke ove izložbe Ekaterine Kručkove. Ovo je samo početak naše saradnje. Prvi put je neki moj rad ponuđen na aukciji koju vodi „Sotbi“ pa mi je i to vema interesantno. Ovo je humanitarna izložba i svi prihodi će biti namenjeni Obali slonovače. Nadam se da će uskoro biti prilike da učestvujem i u drugim humanitarnim projektima usmerenim na pomoć i našoj zemlji – ističe Vojislav Radovanović.

U priopćenju za medije glavna organizatorica događaja, Ekaterina Kruchkova istakla je ogroman značaj ovakvih izložbi kao i zahvalnost umjetnicima koji su se odazvali njenom pozivu.

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name