Inspiracija

Veliki uspjeh hrvatskog umjetnika Maria Miše u Bogoti

Umjetnik Mario Miše još jednom je dokazao svoje vrijednosti na svjetskoj sceni, dizajnirajući kostime za gala večer povodom otvorenja operne nacionalne kuće, “Teatra Colon” u Bogoti (Kolumbija).

Kazalište se otvorilo nakon punih šest godina renoviranja, gdje je i upriličena gala večer, a gostovalo je više od deset solista Royal Balleta i English national Balleta. Jedan od značajnih gostiju bio je “kolumbijski Billy Elliot” Fernando Montano, solist Royal baleta, kojem je ovo bio prvi nastup s kolumbijskom kompanijom. Čast za kostimografiju baleta “Le spectre de la rose” pripala je već vani proslavljenom hrvatskom umjetniku Mariu Mišeu.

Sav posao oko pripreme i dizajniranja kostima odradio se u Hrvatskoj a dovršeni su u Londonu. Kostime je Mario Miše ručno oslikavao više od 100 sati, a izgledom podsjećaju na pravo malo umjetničko djelo. Napomenimo da je Mario Miše za svoj rad primio ovacije i priznanje publike kao i poziv za daljnju suradnju što samo potvrđuje njegov status na inozemnoj sceni.

Text by Marijana Skender

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name