Inspiracija Kolumna by Nives

A – wake

Napalo mi frendicu, alfu, jest da je izazivala, stavljajući u više navrata link s mojim provokativnim tekstom o sponzorušama ali što je tu je. Poistovijetih se s njom ili kako se ono moderno kaže, uključih empatiju te sjedoh za računalo, s namjerom one koji ih ne prepoznaju, upoznati s alfama u mom okruženju.

Suprotno uvriježenom mišljenju da su alfe ( muške i ženske) promiskuitetne kuje, gadovi ili mačo muškarci, kako to biva na našim prostorima, alfe su vrlo izbirljive, traže samo najbolje od života i imaju dozu profinjenosti koja se elegantno provlači kroz njihov urođeni sex appeal, kojim vješto manipuliraju. Svemir im je velikodušno darovao oštroumnost te izuzetnu smjelost pa tako teško da ćete naići na alfu, mušku ili žensku koja ne zna vladati situacijom i sobom. Upravo zbog toga, one osvajaju i u društvu, na društvenoj ljestvici, ostvaruju ugled i visoku vrijednost te postižu izvanredne rezultate u businessu kao i u međuljudskim odnosima. One su samouvjerene, uspješne, probitačne, hrabre, spretne, lukave, mudre, marljive, iskrene i najbitnije – pune energije. Iako se same znaju itekako obraniti, solidarne su i zaštitnički nastrojene, rado će stati na stranu svojih najboljih prijatelja jer svaki napad na njih, s obzirom da su vrlo selektivne u odabiru najboljih prijatelja, osjećaju kao napad na svoj probrani izbor.

Alfu ćete lako prepoznati, kad uđe u prostoriju svi se okrenu ili barem zanijeme. Ne mora biti savršenog fizičkog izgleda ali ona ima “ono nešto” , urođeni magnetizam, karizmu i lijepi poglede za sebe. Ako ste joj /mu zanimljivi, skinut će vas pogledom ili barem dati do znanja tko je glavni. Igrat će s vama takve mind games da ćete se zapitati jeste li uopće dovoljno inteligentni a dijagram njenih osvajanja i uspjeha raste stalno prema gore. Alfe ( muške i ženske) su uspješne, dotjerane, zabavne, obrazovane, talentirane, provokativne, sexy…uglavnom, sve ono na što se pali ostatak ljudske rase jer njima je sve to normalno, poput disanja. Zato se lako i prepoznaju i uvažavaju međusobno.

[vsw id=”8SQG07pM4X4″ source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Najzanimljiviji su susreti dviju alfi, muške i ženske. Ako se sretnu ispred računala u virtualnom svijetu naboj će biti toliko jak da će se činiti kako monitor neće izdržati a internet će stati s radom. Sretnu li se uživo, eksplozija strasti je neminovna no alfe ju tako dobro znaju kontrolirati da kad ih promatrate imate osjećaj da su potpuno nezainteresirani jedno za drugo. Iskustvom bogate alfe obožavaju poker faces no kad su zaista zainteresirane jedna za drugu, pogled ih izdaje, on para sve krpice i detalje s tijela, razotkriva najmračnije tajne.

Alfe uvijek žele alfe. Pomirite se s tim, oni žele ravnopravnog suparnika a zadovoljstvo nalaze samo u istom tipu suprotnog spola. Sklonost ka istom spolu nije isključena stoga su ponekad alfe i biseksualne jer ih to zabavlja.

Na poslovnom planu ruše sve pred sobom ali ne nemilosrdno, primitivno već taktički, promišljeno i mudro. One nisu brzopleti predatori ili ratnici, već marljivi i uporni radnici, koji svoj plijen i poziciju razmatraju pažljivo ali ako vas odaberu kao plijen ili označe područje na kojem jeste kao svoje, nema vam spasa. One dobivaju SVE što žele, kad tad.

Osnova svakog odnosa koji kreira ili u kojem se nađe alfa je – poštovanje. Sve se temelji na poštovanju uma, tijela, karaktera jer alfe imaju dobre manire pa ako ih netko jako povrijedi neće se ustručavati dohvatiti ga verbalnom kandžom, no ovisno o inteligenciji protivnika prilagodit će način verbalnog obračuna. Sve alfe znaju da “words can be mightier than sword” tako da su fizički obračuni unaprijed isključeni, alfa ne poseže za primitivnim načinom rješavanja sukoba, ona pokuša civilizirano a ako ne ide, tek tada primjenjuje silu. Iznerviranoj alfi se ne približavajte, ni muškoj ni ženskoj, dok se ne smiri!

Recite r.i.p egu ako ste: dama koja pokušava lijepim tijelom nadvladati um muške alfe, muškarac sklon manipulacijama ženskom alfom ( osim u sexu, na što će se nasmiješiti), ako žensku alfu podcijenite ili ako alfi ne znate parirati intelektualno a tako silno to želite, ako ste plahi po prirodi i nemate petlje za životne izazove, niste poslovni, ambiciozni, niste oštroumni, niti zaljubljeni u mind games. Alfa će vam oprostiti nevjeru, pod uvjetom da joj dozvolite isto ili barem kažete i dokažete da ste to učinili zbog toga što vas je zanemarivala. S njom se možete dogovoriti oko seksualnih uloga i izazova jer igra pošteno. Nosit će vas na dlanu ako ju jako poštujete. Muške i ženske alfe obožavaju sex, znaju da je seksualna energija najmoćnija u svemiru i znaju njom manipulirati te ju kanalizirati. Kad se istutnje u mladosti, dobar su partner u kasnijoj fazi života, vjeran suputnik, koji prilično naginje staromodnim običajima.

Zavodite li mušku alfu, imajte na umu da ovaj igrač igra otvoreno, odmah ćete znati na čemu ste i jasno će odrediti granice. Nimalo u tome ne zaostaje ženski tip alfe, lukava je to i fer igračica koja lako okreće sve u svoju korist a najčešće joj može parirati samo – alfa muškarac. On i jest najčešće njen odabir jer s drugim ne nalazi ispunjenje i sreću. Alfe traže ukupnost, cijeli paket, kvalitetu u muško – ženskim odnosima. Ako ženskoj alfi, opsjednutoj poslom i uspjehom, pomognete u poslu, napredovanju, ona će to znati cijeniti, to je jedan od najsigurnijih načina da vas zamijeti i odabere za partnera, ljubavnog i poslovnog. Muškarac alfa neovisan je i jak igrač, kojemu se sve vrti oko vlastitog uspjeha i dokazivanja samome sebi, koji traži jednako jaku partnericu za život. Nekad posegne za lakim plijenom, posebno ako je samac no kako se brzo zasiti, te kako mu površnost brzo dosadi, vraća se dubljim zadovoljstvima, koja ga ispunjavaju na duševnom, mentalnom i fizičkom planu.

[vsw id=”qpj8i8A9Wyw” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

S obzirom da ženske alfe najviše vole same skrbiti za sebe te same plaćati svoje račune kao i nesebično počastiti, evo kako gledaju na društvene osude i neosnovane napade na njihov životni stil i osobnost ( status jednog “primjerka”):

“Znate već zašto cijenim kurve, a za mene su kurve i sponzoruše gotovo jedno te isto; razlikuju se samo u načinu plaćanja i dužini trajanja…Naravno, znam da su nekima uši bile pune toga da sam ja sponzoruša jer sam sa malo starijim muškarcem, ali moji vršnjaci i mlađi su uvijek bili nezreli i meni nezanimljivi. Labilni su, neiskusni, sve ih brzo oduševi i ništa ne traje dugo, pa čak niti to oduševljenje zbog kojega sve oko sebe ruše, kao djeca u cirkusu kad trče u smjeru kokica i šećerne vune/vate.

Tako sam ih ja uvijek doživljavala i od istih odustala. Meni uvijek treba netko ravan ili jači od mene, mentalno, podrazumijeva se. To što je stariji ne znači da me sponzorira, nego da me inspirira. To da stariji sponzorira to su stare, okorjele balkanske fore ali mislim da mi je to mogla biti bolja opcija – sponzorirati se.

Ne bih se ubijala u 18osatnom radnom danu, ne bih između učila, plaćala godišnju školarinu u iznosu novog Mini Cooper-a, ne bih trošila živce prije ispita, ne bih si slomila kralježnicu od letova, nego od sexa… ne bih sa 20 dobila prve sijede, prve duboke bore, ne bih trovala želudac prvo sa tabletama da budem budna, pa sa onima da mogu zaspati. Jela bih 5 puta dnevno, umjesto 1 put i možda ne bih dobila diabetes?? Ali – nezahvalno je pričati o onome što bi bilo kad bi bilo, da je bilo, moglo biti…Sa godinama naučiš skrivati i sijede i bore, kad ih već ne možeš maknuti zauvijek. One su dio tebe i počinješ ih voljeti. Sa godinama si zahvalan i profesorima i mentorima na svom znanju koje su prenijeli na tada dosadnim satovima i napornim vježbama. I sa godinama ljudi shvate da drugi samo s* kvake li ga s*! Od zavisti. Od dosade. Od neznanja.

I na kraju:… sex je najbolji lijek za sve!!”

Suprotno vjerovanju da su alfa žen(k)e promiskuitetne, kakvima ih prikazuju neke serije, poput gutajućeg sex & cityja ili zbog njihovog “grubog” izražavanja, muškarac kojeg odaberu može se smatrati istinskim sretnikom, jer one ukoliko su zadovoljne, predane su potpuno svom partneru i priuštiti će mu nezaboravne trenutke jer su liberalne, dogovorljive i sklone eksperimentima. U svakom slučaju, ako nisu zadovoljne vezom, u kojoj više nema poštovanja ili strasti, one će ga unaprijed upozoriti na posljedice no kad ju suprotna strana ne doživi i izignorira upozorenja te krene odmazda, neće štediti svoju žrtvu. Spretne su igračice koje uopće ne moraju ići do coitusa s partnerom da bi bile seksualno zadovoljene, dovoljne su već same zabavne mentalne igrice, kojima će obmanuti protivnika da im razotkrije najdublje tajne.

Evo jasnih pokazatelja jeste li upravo tipkali, ručali, pričali s jednom/jednim od njih ili odradili drugu radnju, koju su vjerojatno okrenule u svoju korist.

Alfe dodatno oblikuje život i proživljene traume. Moglo bi se reći da ih je život toliko izbrusio da ih rijetko išta može iznenaditi. Bogate iskustvom, alfe možda i padnu na kojem ispitu, možda i zadobiju opasne ozljede ali one se uvijek dižu, jače i opasnije. Odaberite biti njihov prijatelj/prijateljica jer će vam izaći u susret, uostalom, one su rođene vođe, organizatori, motivatori, koje odmah prepoznaju vrijednost i nečiji rad, stoga neće ljubomorno gledati na vaše uspjehe već će ih suprotno tome, cijeniti, isticati i dodatno vas bodriti na vašem putu. Alfama je svačiji uspjeh bitan jer su one bića od ideja, napretka i razvoja.

[vsw id=”3MNyuElxFTk” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Nives Stepinac Grgurić autorica je velikog broja članaka na fashion & lifestyle stranicama marla-design.com i whattafashion.com, na kojima obrađuje teme vezane uz modu i lifestyle, međuljudske odnose. Kao kolumnistica na portalima glam.hr i portaloko.hr obrađuje također teme iz spomenutih područja. U vezi suradnje i poslovnih ponuda molimo ostvarite kontakt putem obrasca na marla.com.hr

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name