Interview Kolumne Text by Durica

Whatta guest!!! Maria Masle

Razgovarali smo s mladom i prekrasnom  latino divom koja se odaziva na ime Maria Masle, a dolazi nam iz susjedne Slovenije. Za ovu pjevačicu posebna glasa koja u svojim nastupima spaja osebujan vokal s vrućim latino ritmovima uskoro ćete i više čuti, jer planira proboj na hrvatsko glazbeno tržište.

S koliko ste se godina počeli baviti pjevanjem?

Već  kao djevojčica sam uvijek jako puno pjevala, u školi na zabavama, a najviše kod kuće. Ozbiljno se pjevanjem bavim od svoje 12. godine, kad sam počela posjećivati priznate profesore glazbe. Još danas odlazim i redovito vježbam svoj glas.

Kada i kako ste otkrili sklonost prema latino glazbi?

Više od sedam godina sam plesala i natjecala se u latinso-američkim plesovima, pa mi se ta glazba uvukla duboko pod kožu. Kao mala sam preputovala puno zemalja Latinske Amerike, gdje sam imala i prilike da doživim njihov temperament, ples i glazbu. To je bilo nezaboravno.

Čime vas je taj žanr toliko osvojio?

Latino glazba nosi u sebi magične ritmove, koji te jednostavno ponesu i probude. U meni stvara nezaustavljivu želju za plesom i pjevanjem. Svaki instrument čini tu glazbu posebnom, može se reći emotivnom, bila to rumba, reggaeton, salsa, samba ili bilo koji drugi ples.

 

Obzirom da se dugo godina bavite plesom, koristite li u svojim nastupima i ta umijeća?

Svakako. Jedno bez drugog ne ide. Sjećam se novogodišnjeg nastupa u jednom krasnom hotelu gdje su gosti toliko plesali uz naš nastup, da sam u jednom trenutku otišla sa pozornice među njih i s njima plesala lambadu i sambu. Reakcije su bile fenomenalne. Do takve situacije možeš doći samo ako uistinu osjećaš glazbu i ritmove.

Je li poznavanje španjolskog jezika, koji učite već duže vrijeme, neophodno za bavljenje latino glazbom?

Španjolski učim od svoje desete godine, a moja profesorica je porijeklom iz Venezuele. Mislim  da moraš poznavati jezik na kojem pjevaš kako bi mogao iznijeti tu glazbu na pravi način. Meni  bi svakako smetalo da pjevam nešto što sama ne razumijem.  Moram iskreno reći da i glazba s Mediterana ima sličnosti u temperamentu i ljubavi kao i latino glazba.

Nastupate s bendom profesionalnih glazbenika. Recite nam nešto o toj suradnji.

Sa svojim bendom nastupam već od 2009. godine. Bend je to što me čini takvom kakva jesam, temperamentnom, nasmijanom, iskrenom i željnom publike. Svaki instrument i glas me ispunjavaju  i čini moj i naš nastup čaroban. U velikom bendu ima nas trinaestak,  no najviše u zadnje vrijeme nastupam s  manjim bendom gdje nas je devet. Svi su moji glazbenici vrhunski svirači.

 

Nastupali ste s nekim poznatim glazbenicima – koju suradnju smatrate najuspješnijom?

Kao gošća nastupala sam već  s estradnim imenima iz svijeta glazbe, kao što su Jaquellin Castellanos, Goran Bregović, Davor Radolfi… Uvijek sam bila jako ponosna. Ako bi mogla izdvojiti, svakako je to  bio koncert Ricarda Luquea u zagrebačkoj dvorani Kerempuh gdje sam zapjevala pjesmu Fragilidad na španjolskom jeziku, a moja back vokalistica je bila divna kubanska pjevačica Jaquellin Castellanos (Buena Vista Social Club). Jako lijep nastup je bio i u Beogradu (Pozorište na Terazijama) gdje sam bila posebna gošća Davora Radolfija. Publika je bila fenomenalna.

Pravo ime vam je Nuša, kako to da ste se odlučili na uzimanje umjetničkog imena?

Pa oko imena je tako,…Nuša je u zemljama španjolskog govornog područja jako teško izgovorljivo pa smo stoga tražili ime koje bi bilo pogodnije i rodila se ideja da to bude Maria Masle, kao MM.

Gdje sve nastupate?

Najviše nastupam po hotelima i kasinima. Također puno puta nastupam na raznim modnim revijama po tržnim centrima. Ciljna publika su svi koji vole dobru glazbu, temperament i uživaju da su dio ritma.

Kakve su reakcije publike na vašu glazbu?

Odazivi su jako pozitivni. Više puta nam se dogodilo, da su ljudi na početku koncerta iznenađeni, naravno, pozitivno, kada vide kakvu glazbu sviramo. U mom repertoaru, pored mojih autorskih pjesama, salse, sambe i velikih latino hitova, nalaze se i pjesme reggaetona, koje se tako često ne sreću na našim prostorima. Uvjek se nađu i gosti koji plešu pa je onda i naš nastup zanimljiviji.

Tko vam osmišljava styling za nastupe? Koristite li usluge stilista?

Više puta sam stilistica sama ili je to moja mama. Za sva fotkanja, spotove ili velike nastupe imam nekoliko različitih stilistica, neke i same šiju svoje kolekcije pa tako uvijek mogu izgledati drugačije. Volim lijep styling i od mene kao javne ličnosti se i očekuje da budem uvijek ukusno sređena i u koraku s modom. Moj nastup mora biti uvijek lijep doživljaj u kojem  predstavljam sebe, svoj značaj i umijeće.

Nosite li dizajnersku odjeću i koje marke odjeće preferirate?

Na najvećim nastupima nosim dizajnersku odjeću i obuću. Jedan od mojih sponzora je i Peek & Cloppenburg. Uvijek treba pratiti kakve vrste je nastup i gdje se nalazi pa na osnovu toga izabrati urbane kreacije, drugi put modernije ili dizajnerske u kojima si uvijek jedinstven. Preferiram odjeću u kojoj se lijepo osjećam i koja mi dozvoljava kretanje na bini. Ako odabrana kreacija ne pokazuje dovoljno temperamenta, ja je ukrasim velikim nakitom (dizajnerskim ogrlicama, naušnicama, prstenjem) kakvog sama najviše obožavam.

Kako se privatno odijevate?

Najviše »casual«, a moje najomiljenije marke su Desigual, Replay, Diesel, Tommy Hilfiger i Miss Sixty. Volim kada se osjećam komotno u stvarima koje odijevam, puno pažnje dajem bižuteriji i modnim dodacima kao što su torbe. A moj najomiljeniji dio garderobe su cipele.

Što smatrate svojim najjačim adutom za uspjeh?

Pošto sam perfekcionistica, uvijek želim sve napraviti najbolje i najljepše. To važi tako za moje nastupe, kao i za moju školu u koju ulažem većinu svog vremena. Studiram ekonomiju i moj san je jednog dana postati magistar što znam da ću i uspjeti. Moj najveći adut je to, da sve u svom životu radim polako i s puno pažnje, kako bih uvijek par puta razmislila je li to dobro. Vjerujem svom srcu i osjećanjima, imam punu podršku svoje porodice i što je najbitnije, imam svoj cilj za kojim idem korak po korak i kojem sam svaki dan sve bliže i bliže.

Planirate li osvajanje hrvatskog glazbenog tržišta?

Već  smo skoro završili snimanje moje nove pjesme koja je namijenjena baš tom tržištu. Pjesma i videospot će izaći do kraja ožujka. Počinjem snimati i duet s Davorom Radolfijem, koji je i u srcu latino pjevač. Baš se veselim svemu tome, pa se nadam  da će ljeto 2012. biti moj dolazak i na hrvatsko područje.

Biste li voljeli predstavljati svoju zemlju na Eurosongu?

Svakako. Mislim da je to najveća želja svakog pjevača, zastupati svoju zemlju na takvom festivalu. Moram napomenuti, da je odabir kakvog ste napravili vi ove godine u Hrvatskoj ispravan i da bi na Eurosong trebali otići najbolji umjetnici iz država.

www.mariamasle.com

Interview by Durica

[vsw id=”ew0BPxV3Amg” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Interview Text by Durica

Bitemystyle, FunkThePunk & Zoran Aragović!

Uz njegovo se ime na modnoj sceni vežu samo hvalospjevi, a svaka njegova kolekcija izaziva oduševljenje publike i potvrdu kritike.
Interview

Interview: Ivana Pilja

Ona je mlada, vrlo talentirana srpska dizajnerica. Iza sebe ima već jednu kolekciju koja je mnoge ostavila bez teksta. Kaže