Inspiracija Kolumna by Nives

Zanimanje? Sponza

 

Nekad popularni stihovi pjesme “sugar honey dečko moj, medeni poljubac je tvoj” danas bi lakše no ikad dobili inačicu “sugar daddy” jer vjerojatno nema osobe koja nije čula za ovaj izraz i pojam sponzoruša. Dok se jedni s grčem u želucu ili čak s gađenjem osvrću na moderne generacije žena u pratnji samo duplo starijih muškaraca ili imućnijih mlađih, drugi ih čak pokušavaju razumjeti i proniknuti u razloge njihova ponašanja a nerijetko i opravdati. Kako god, sponzorstvo koje je postalo dio lifestylea postoji već dugo a njegove korijene na našim prostorima bilježimo početkom devedesetih. Manje izraženo nego danas bilo je tada blijeda kopija ženskih uloga iz američkih sapunica i rijetka zabava tadašnjih djevojaka više nego stvarna potreba no danas je toliko popularno da baca sjenu na samostalan trud i rad. Sponzoruše među zaposlenim ženama izazivaju zavist i ljutnju jer se njihov rad čini mizernim ili čak uzaludnim pokušajem da potvrde i kvalitetno naplate svoje vještine i znanje. Među nezaposlenim i uzdržavanim ženama izazivaju tugu i osviještenost, da se njihov rad u kućanstvu i skrb oko djece ne vrednuje dovoljno, te da patrijarhalni odnos u braku neodoljivo podsjeća na sponzorstvo, najčešće nedovoljno nagrađeno.

No da nema interesa i ponuda, ne bi bilo ni sponzoruša, odnosno žena koje bez puno truda žele lagodan život, putem uzdržavanja.

Tko se krije iza oglasa na društvenim mrežama pravi je lotto, mnogi ni ne slute koja je stvarna uloga i osobnost registriranih na mreži. Naletih nedavno na tekst jednog njemačkog ženskog magazina, koji opisuje upravo susret sa sugadaddyjem, kojega je kontaktirala – novinarka. Ostavljajući svakome mogućnost vlastite procjene i zaključka, prepričavam isti tekst.

Zgodna žena traži starijeg partnera, princip je po kojemu funkcionira dating platforma. Emancipacija drugačije zvuči. Što se točno krije iza oglasa, najobičnije druženje ili je ovo oblik prodaje? Mlada novinarka je istražila što donosi susret sa jednim Suggadaddyjem.

– Da li bi spavala sa mnom? – pitao ju je ispijajući vino dok su mu se obrazi crvenili poput tekućine u čaši.

– Možda – odgovorila je, želeći djelovati šarmantno. Panično se okrenula prema baru, pogledavajući da li ju je netko vidio i čuo no svi su bili zaokupljeni svojim društvom i razgovorima. Ona i sugadaddy susreli su se na internetu, na platformi za dating, putem oglasa “bogati muškarac traži atraktivnu ženu”. Stranica ima 70000 članova od kojih su 80 % žene a registrirani muškarci imaju velik izbor i debeli novčanik. Da bi to dokazali, prilažu godišnje prihode i mjesečni budžet za buduću sugababe. Novinarka se pita da li se žene prijavljuju radi manjka novca ili zato što vole luksuz, da li ih zapravo veseli ovaj način zabave jer su po prirodi avanturistkinje te koja je u stvari razlika i granica između financijske pomoći i prodaje tijela. Da li se ovdje u stvari prodaju osjećaji? Pita se kakav je osjećaj naći se s muškarcem koji joj po godinama može biti otac te koliko može biti uvredljiva tema džeparca, da li se uzdržavana osoba pritom osjeća kao nošena na dlanu ili kupljenom. To si je mogla objasniti samo ako se dovede u ulogu sugababe.

Popunila je stoga profil, obukla najkraću minicu i poslala fotografiju otkrivenih nogu te na neki period postala Sugababe.

Nakon već deset minuta javio se prvi muškarac. U svom prvom mailu naveo je kako je oženjen i upitao da li smeta. Drugi je već bio slobodniji, isto pedesetogodišnjak, koji je odmah htio sex i bukirati joj let. Sa svakim klikom na siteu otkrivala je novi profil bez ukusa. Jedan je htio sado mazo igre, drugi je bio raspoložen da bude sugadaddy čak četiri djevojke no ipak se odlučio za opciju s dvije kako bi prikrio trag i očuvao energiju.

Novinarka upoznaje i djevojku koja je sugababe već dulje vrijeme i koja joj opisuje svoja iskustva. Uvijek je dotjerana, njegovana i pazi kako se izražava. U profilu njenog prvog daddyja stoji kako će rado financirati shopping lijepoj djevojci. Ona je i dalje u vezi s drugim muškarcem, koji ne zna da ju financira neki stariji muškarac. Dob sugadaddyja joj nije bitna, već on mora biti šarmantan i njen tip. U svom druženju sa sugadaddyjem ne vidi ništa loše jer odbija sex, odredila je granice i za nju postoje stvari koje neće nikad raditi za novac.

Novinarka nastavlja svoju priču, opisuje susret sa svojim sugadaddyjem, koji je čak pokušao pronaći ženu po svom ukusu među elitom ali žene svoje dobi smatra starima. Činio joj se kao tipičan muškarac u krizi srednje dobi. Novinarka je pričala i o svom studiju za koji je pokazao priličan interes i nije joj se činio nesimpatičnim sugovornikom.

U druženju sa sugadaddyjem može se, zaključuje, spojiti ugodno s korisnim. Slušajući iskustva svoje prijateljice sugababe, koja ima pratnju za operu i nekog tko financira njene hobbyje, primjećuje da se ista bavi s puno toga u slobodno vrijeme a ima i personal trenera. Ne ometa ju pomisao kako sa sugadaddyjem treba spavati, ona ga može i odbiti. Mnoge žene ne traže sugadaddyja za njihove slobodne aktivnosti nego kao pomoć u karijeri, nekoga tko će im financirati studij. Druge u ovom druženju traže erotski poticaj jer vole biti nagrađene za seksualne aktivnosti. Također ima i žena koje traže sponzora za svoje estetske operacije te onih koje na svojim profilima opisuju vrlo loše financijsko stanje uslijed siromaštva ili oštećenosti elementarnom nepogodom. O tome donose i dokaz, poziraju pored flekavog zida s napućenim usnama u poljubac.

 

Novinarka je isplanirala odmor sa svojim sugadaddyjem, unaprijed znajući kako neće biti drugog susreta, iako je on pokazao interes da odlaze zajedno u kino, na kraće izlete te da imaju sex. Za njene usluge ponudio joj je za svaki susret stotinjak eura, kao financijsku pomoć. Odbila ih je pa ju je upitao želi li više. Razmišljala je koliko u stvari vrijedi njen posao novinarke i koliko bi zapravo trebale vrijediti ovakve njene usluge.

Razmišljala je i o podjeli uloga, dostojanstvu, kao mlada i inteligentna žena neće si dozvoliti objasniti svijet i biti izmanipulirana. Došla je do zaključka kako veza sa sugadaddyjem može iz svakog ugla izgledati drugačije, ovisno o tome što stoji u pozadini, novac ili emocije. U stvari, ona po njoj ide iz krajnosti u krajnost – od escorta do varijante konzervativnog bračnog odnosa, sa liberalnim uzorkom viđanja i konzervativnim ulogama no nisu joj se svidjele ni jedna ni druga varijanta. Oprostila se od nove prijateljice sugababe, zaželjela joj puno uspjeha i nije se više javljala svom sugadaddyju no on je poslao mail u kojemu ju pita je li se jako uvrijedila i da li postoji šansa da se ponovno nađu. Stigao je trenutak priznanja u kojemu je otkrila da je u stvari novinarka na zadatku. Bio je tužan i razočaran, bijesan, neraspoložen i uplašen da će otkriti njegov identitet no objasnila mu je da je i očekivala takvu reakciju od samog početka i da to nikad neće učiniti.

Nakon dva dana, kad se smirio poslao je još jedan mail u kojemu predlaže da nastave druženje no bez uloge sugadaddyja i sugababe!

I za kraj, zanimljiv status jedne drage Fejs frendice:

“Tipovi koji ti govore da mogu sve, mogu malo toga. A najmanje ono što ti stvarno treba…

Nestati će kada ti bude najteže, kada ti budu najpotrebniji. Kada te hvale, hvale te zbog sebe…Kada te grle, grle te zbog sebe…Kada ti kupuju, kupuju tebe…Nisi ti toliko vrijedna koliko te ubjeđuju. Vrijedni su oni sa tobom, u tvom društvu. A možda si ti i jedino što im je ostalo…ne budi ničija mačka koju će milovati kad im je dosadno, šetati kad nemaju koga. Dosadit ćes im kao i mnoge prije tebe. Budi nekome prva, a ne 101. To je vrjednije od svih luksuznih večera, poklona, automobila, elitnih mjesta. Elitnih samo zbog cijene koju moraš platiti da bi tamo bio! Može elita i bez tebe, može i on bez tebe, jedino ti nećeš moći ako izgubiš sebe…Pazi na koga trošiš svoje mlade godine. Posebno se pazi potrošenih koji ti mogu uzeti nešto što ti nikada nitko nece moći vratiti! Tvoju mladost! Starost nitko nije izbjegao, nećes ni ti!!! “

Za razmisliti, zar ne?

Fotografije ( izvor, više fotografija): Lana Schindler Photography

 

 [vsw id=”qdsTUfDTEhQ” source=”youtube” width=”560″ height=”344″ autoplay=”no”]

Avatar

Admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Inspiracija

Blog of the month: anonymekoeche.net

Kuhanje nije samo užitak, ono je umjetnost a često servirana jela na tanjuru izgledaju toliko maštovito i dekorativno kao da
Beauty fotografija Inspiracija Models

We like these pics…Lisette Van Den Brand by Herring & Herring

Everyone is talking about new Lisettes pictures. If you haven’t  heard anything about Dutch model before, you rememeber her name